Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

250 δικογραφίες και μόνο δυο προφυλακιστέοι για εμπρησμούς

250 δικογραφίες και μόνο δυο προφυλακιστέοι για εμπρησμούς

Η Ελλάδα κάηκε και αυτό το καλοκαίρι. Η πυροσβεστική «έπιασε» 250 άτομα. Οι περισσότεροι, έβαλαν φωτιές… κατά λάθος!

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική υπηρεσία είναι αποκαλυπτικά. Εκτός από εκείνους, τους λίγους, που έβαλαν τις φωτιές επίτηδες, καίγοντας περιουσίες, καταστρέφοντας τους κόπους μιας ζωής, υπάρχουν και οι άλλοι που απλά έβαλαν φωτιά κατά λάθος.

Ένα λάθος που είχε τις ίδιες συνέπειες με τους εμπρησμούς αλλά το γεγονός πως προκλήθηκε από… αμέλεια, από απερισκεψία ή όπως αλλιώς θέλει να το ονομάσει κανείς, κάνει το έγκλημα ακόμη μεγαλύτερο.

Κάηκε η Χίος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Βιάννος, η Κρυονέρι και η Δροσοπηγή, η Πάτρα, το Άγιο Όρος και η Ουρανούπολη. 250 άνθρωποι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για εμπρησμούς, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική και εις βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Από αυτούς τους 250, οι 26 έβαλαν φωτιά από πρόθεση και οι υπόλοιποι 224 από ΑΜΕΛΕΙΑ! Κατά λάθος. Δεν ήξεραν ότι όταν φυσάει, δεν ξεκινάς να κάψεις κλαδιά (το πιο απλό παράδειγμα). Δεν άκουσαν ούτε τις εκκλήσεις της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν 82 άτομα, 17 για εμπρησμό από πρόθεση και 65 για εμπρησμό από αμέλεια. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μόνο δύο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κόκκινος συναγερμός” για πυρκαγιές – Δείτε σε ποιές περιοχές

Χίος:Στον εισαγγελέα ο… πικραμένος γιος του πυροσβέστη,που έβαλε 14 φωτιές!

Μόνο καταστροφή άφησε ο πύρινος εφιάλτης σε Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Δροσοπηγή

Χίος:Ομολόγησε ότι έβαλε 14 πυρκαγιές-Χειροπέδες και σε εμπρηστή της Ζακύνθου!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε