Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

29 μετανάστες στοιβαγμένοι σε φορτηγό – Έπιασαν τους δουλέμπορους

29 μετανάστες στοιβαγμένοι σε φορτηγό – Έπιασαν τους δουλέμπορους

Τους προωθούσαν στην Ιταλία αλλά η αστυνομία τους συνέλαβε στην Ελευσίνα. Χειροπέδες σε επτά άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Επτά άτομα, συνελήφθησαν στην Ελευσίνα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών ενώ συνελήφθησαν και 29 μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι σε φορτηγό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής συνέλαβαν στην Ελευσίνα, επ’ αυτοφώρω τα επτά μέλη της οργάνωσης, την ώρα που μετέφεραν στοιβαγμένους σε Ι.Χ. φορτηγό τους 29 αλλοδαπούς, τους οποίους επιχειρούσαν να προωθήσουν στην Ιταλία.

Πρόκειται για 4 Ιρακινούς, έναν Σύρο, έναν Παλαιστίνιο και έναν Έλληνα απο 26 έως 52 χρόνων, όλοι τους μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλα δυο μέλη της οργάνωσης, ένας Ελληνας κι ένας αλλοδαπός.

Οι μετανάστες που συνελήφθησαν είναι απο τη Συρία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, το Ιρακ, τη Μυανμάρ και τη Σρι Λάνκα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος Ιρακινός είχε ηγετικό ρόλο και οργάνωνε τη δράση των υπόλοιπων μελών, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και μεταφορά των μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού, ύψους 2.000-4.000 ευρώ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

• 11 κινητά τηλέφωνα.

• 1.400 ευρώ.

• Ποσότητα κάνναβης βάρους 7,7 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε
Σπείρα απήγαγε και κακοποιούσε μετανάστες για λύτρα
Εκτεταμένη επιχείρηση “Ξένιος Ζευς” στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ κ VIDEO

“Σκούπα” της αστυνομίας για μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε