Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

5 δικαστές και 3 αστυνομικοί ήταν οι στόχοι των τρομοκρατών – “Μιλούν οι σημειώσεις” λέει η αντιτρομοκρατική

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα … κουτάκια με τα ονόματα και τις διευθύνσεις δικαστών και αστυνομικών και πλάι σ’ αυτά οι λέξεις “ναι” και “όχι” λένε πολλά στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα είναι δεκάδες, ωστόσο οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής έχουν εστιάσει στα ονόματα 4-5 δικαστών και 2-3 απόστρατων και εν ενεργεία αστυνομικών πλάι στα ονόματα των οποίων υπάρχουν οι ύποπτες σημειώσεις με τον “ναι” ή το “όχι” και έτσι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα άτομα αυτά είχαν στοχοποιηθεί. Ίσως η σημειώσεις έχουν να κάνουν με πληροφορίες για το αν τα άτομα αυτά διαθέτουν φρουρά ή άλλα μέτρα ασφάλειας και αν είναι στόχοι… εφικτοί.

Οι χάρτες

Τους χάρτες που είχαν κατεβάσει από το διαδίκτυο, τουλάχιστον αυτούς επαρχιακών πόλεων, οι αστυνομικοί εκτιμούν, πως τους είχαν για λόγους δικής τους προστασίας, γνώσης των περιοχών για την ενοικίαση οικιών και κίνησής τους γύρω από αυτές. Υπήρχαν και κάποιοι χάρτες της περιοχής της Κορίνθου και του Κιάτου, που είχαν αγοραστεί από τους κατηγορουμένους από βιβλιοπωλείο της Αθήνας.

Οι χάρτες αφορούν τις πόλεις των Πατρών, της Λάρισας, της Κορίνθου, του Κιάτου και της Αθήνας. Στον χάρτη της Πάτρας υπάρχουν σημειωμένα έντονα 15 σημεία, άλλα τόσα σε άλλον χάρτη της Λάρισας και 7-8 σημεία στην Αθήνα. Κλιμάκια αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής από χθες επιδόθηκαν σε έναν έλεγχο των «σημαδεμένων» σημείων στους χάρτες, προκειμένου να διαπιστώσουν τις αντιστοιχεί σε αυτά. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι στην περιοχή της Πάτρας πολλά από αυτά τα σημεία αντιστοιχούσαν σε τραπεζικά υποκαταστήματα.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στην Κόρινθο, όπου οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να αντιστοιχήσουν τις διευθύνσεις που εντοπίστηκαν σε έναν από τους υπολογιστές των κατηγορουμένων, με τα σημεία που κινήθηκαν δύο από αυτούς σε τρία ταξίδια τους τις τελευταίες πέντε ημέρες πριν συλληφθούν.

“Λείπει” η γιάφκα με τα εκρηκτικά

Αστυνομικές πηγές διέρρεαν πως θα δίνονταν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας που είχαν χρησιμοποιήσει σε τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας, τρεις από τους άνδρες κατηγορούμενους, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο άλλο σπίτι που μπορεί να είχαν νοικιάσει. Στις φωτογραφίες, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, έχουν λίγο αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, όπως κοντό κούρεμα, γένια και γυαλιά μυωπίας. Οι πιστωτικές κάρτες που βρέθηκαν στην γκαρσονιέρα στο Βύρωνα έχουν στοιχεία ταυτότητας κατόχου, τα οποία δεν είναι ίδια με αυτά των πλαστών ταυτοτήτων, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν πως είτε είναι κλεμμένες, είτε έχουν εκδοθεί με πλαστά δελτία ταυτότητας που δεν έχουν εντοπίσει ακόμη.

Στο διάστημα της 15θήμερης παρακολούθησης των τεσσάρων νεαρών κατηγορουμένων, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες πριν από τη σύλληψή τους, οι ύποπτοι κατευθύνθηκαν προς συγκεκριμένο σημείο της Αθήνας, όπου ήταν αδύνατη η παρακολούθησή τους. Πιθανολογούν πως στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε χώρος όπου μπορεί να υπήρχαν αποθηκευμένα εκρηκτικά για την κατασκευή των βομβών που θα χρησιμοποιούσαν για τις βομβιστικές επιθέσεις πριν από τη χθεσινή έναρξη της δίκης των μελών της συνωμοσίας.

Σε αυτή την “έντονη” κινητοποίησή τους τις τελευταίες ημέρες, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησής τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας. “Περίμεναν σε στάση λεωφορείου και έπαιρναν το 3 ή 4 λεωφορείο που ερχόταν. Συναντιόνταν σε ανοικτά αλσύλλια και παιδικές χαρές, ξημερώματα ή νύχτα, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθησή τους. Κάποια στιγμή πήραν ταξί για να κατευθυνθούν στον Βύρωνα όπου υπήρχε μέσα μια άλλη γυναίκα επιβάτης. Όταν αποβιβάστηκε εκείνη, λίγα μέτρα μακρύτερα έκαναν και εκείνοι το ίδιο φοβούμενοι την παρουσία της. Πήραν άλλο ταξί για να φθάσουν στον προορισμό τους” επισημαίνουν οι αρμόδιοι αστυνομικοί θέλοντας να δείξουν τα μέτρα αντιπαρακολούθησης που λάμβαναν οι νεαροί στις κινήσεις τους. Υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής επιμένουν στους ισχυρισμούς τους ότι οι νεαροί θα προέβαιναν σε βομβιστικό μπαράζ πριν από τη δίκη, επισημαίνοντας ότι “δεν μπορεί στο προσχέδιο της προκήρυξης να έρχονται σε αντιπαράθεση με τον Επαναστατικό Αγώνα για να προβούν σε εμπρηστικές επιθέσεις”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε