Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

5 μήνες φυλακή για το αυγό στον Υπουργό

5 μήνες φυλακή για το αυγό στον Υπουργό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.10.2011 | 20:45
Πρώτη δημοσίευση: 10.10.2011 | 20:45

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε σήμερα το δικαστήριο στο Ρέθυμνο, την μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μαρίνα Δημητριάδου, η οποία εκτόξευσε αυγό προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα στις 25 Σεπτεμβρίου 2011, κρίνοντας παράλληλα πως η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη.

Η δίκη επαναλήφθηκε σήμερα μετά την αναβολή που είχε λάβει στις 26 Σεπτεμβρίου επειδή ο κύριος Όθωνας, ως μηνυτής, δεν ήταν παρών.

Ο υφυπουργός ήταν και σήμερα απών και επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις ενώ σε έγγραφό του προς τον εισαγγελέα ανέφερε πως ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, επιμένει όμως στη δίωξη της 33χρονης μεταπτυχιακής φοιτήτριας Ιστορίας, για την πράξη της.

Αν και οι συνήγοροι της Μαρίνας Δημητριάδου ζήτησαν εκ νέου αναβολή της δίκης το δικαστήριο αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση η οποία πρωτόδικα έκλεισε σήμερα με τη συγκεκριμένη ποινή, ενώ οι συνήγοροι της φοιτήτριας κατέθεσαν έφεση.

Στο πλευρό της κατηγορούμενης η οποία δήλωσε πως η πράξη της είχε «συμβολικό χαρακτήρα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ήταν πράξη αγανάκτησης απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται από τον κύριος Όθωνα, που ψήφισε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το νόμο για την παιδεία», βρέθηκαν αρκετοί πολίτες, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και αγανακτισμένοι πολίτες.

Διαβάστε ακόμα: ''Ψήφισες μνημόνιο; Άρπα το αυγό σου''-Επιθέσεις αγανακτισμένων σε υφυπουργούς!   Διαδώστε αυτό το άρθρο