Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

67.000.000 εγγραφές με προσωπικά δεδομένα πολιτών στα χέρια κυκλώματος

67.000.000 εγγραφές με προσωπικά δεδομένα πολιτών στα χέρια κυκλώματος

Ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία και ό,τι άλλο είχε στη διάθεσή του το κύκλωμα και βρέθηκαν στην κατοχή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών στη Δάφνη.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν στην κατοχή τους όλα αυτά τα δεδομένα τα πωλούσαν έναντι αμοιβής σε όποιον ενδιαφερόταν. Όπως όλα δείχνουν τα αρχεία προέρχονται από δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και άλλων κρατικών υπηρεσιών.

Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβαν έναν 59χρονο, τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο 31χρονος πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Κατασχέθηκαν δύο servers με 6 σκληρούς δίσκους ο καθένας, συνολικής χωρητικότητας 870 GB, ένας server με 3 σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 218,4 GB, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και εννέα κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes).

Ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν επιπλέον καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικές παραβάσεις, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:
Στο έλεος επιτήδειων τα φορολογικά μας στοιχεία! – Σε εξέλιξη έρευνα σε εταιρία που τα εμπορευόταν

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε