Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

72χρόνη πωλούσε παράνομα συστήματα υποκλοπών!

72χρόνη πωλούσε παράνομα συστήματα υποκλοπών!
Είχε στήσει ολόκληρη κομπίνα μέσω ίντερνετ όπου διαφήμιζε και πωλούσε παράνομο λογισμικό τηλεφωνικών υποκλοπών και καταγραφής συνομιλιών.
Πριν από μερικές εβδομάδες είχε πέσει στα χέρια της αστυνομίας ένας ντετέκτιβ που πωλούσε λογισμικό όπου θα μπορούσε κάποιος μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μόνο να παρακολουθεί τις συνομιλίες όπου θα ήθελε.
 
 
Χθες το πρωί στην Αθηνά στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν μια 72χρονη, ιδιοκτήτρια εταιρείας με έδρα την Αθήνα, η οποία διαφήμιζε, μέσω ιστοσελίδας, την αγορά λογισμικού τηλεφωνικών υποκλοπών και καταγραφής συνομιλιών.
 
Ειδικότερα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των διαδικτυακών ερευνών για την αντιμετώπιση του φαινομένου των τηλεφωνικών υποκλοπών, εντόπισε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία διαφήμιζε – παρείχε στους χρήστες του διαδικτύου, παράνομο λογισμικό παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών και σύντομων μηνυμάτων (sms).
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στην Αθήνα, συνελήφθη η 72χρονη ιδιοκτήτρια, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας .
 
Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος της, αφορά τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, καθώς και της πρόκλησης για τέλεση κακουργήματος.
 
 

Σάλος με το λογισμικό παρακολούθησης των smartphones – Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πολιτικών εκβιασμών – Δίωξη: “Κανείς δεν είναι ασφαλής” – Έγκλημα

“Βόμβα” στα κινητά νέας γενιάς – 33χρονος πουλούσε λογισμικό που παρακολουθεί ΟΛΑ τα smartphones! – Έγκλημα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε