Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

978.000 ευρώ χασούρα από τρεις “πειρατές”

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οικονομική ζημιά σε βάρος συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και του ελληνικού δημοσίου, από μη καταβολή του ΦΠΑ, προκάλεσαν τρία άτομα στην Καρδίτσα και τη Λαμία.

Οι δράστες τα υπέκλεπταν το συνδρομητικό τηλεοπτικό σήμα της εν λόγω εταιρίας και το διαμοίραζαν σε χρήστες του διαδικτύου.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία της εταιρείας και έρευνες που ακολούθησαν, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω. Στη συνέχεια οδηγηθήκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, κατηγορούμενοι για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέσω διαδικτύου.

Από την έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε 723 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν, προ 12ημέρου, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα σπίτια και τα καταστήματα των κατηγορούμενων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Δέκα δορυφορικοί δέκτες
-δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
-επτά εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
-επτά φορητά αποθηκευτικά μέσα (usb sticks)
-μία συσκευή μόντεμ-ρούτερ
-τρεις αναγνώστες καρτών (card readers)
-έξι κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών
-δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, η μία εκ των οποίων λειτουργούσε αποκλειστικά ως server, με συνδεδεμένους πάνω της εννέα καρταναγνώστες
-δεκαεπτά σελίδες με στοιχεία από το πελατολόγιο, ενός εκ των συλληφθέντων (ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα επικοινωνίας, χρηματικά ποσά)
-άλλο υλικό που αποδεικνύει την επικοινωνία με τους χρήστες, καθώς και πληρωμές μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας.

Από την Αστυνομία ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ΔΟΥ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσο αφορά το φορολογικό σκέλος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε