Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Αδειασε ο Χρυσοχοϊδης το διοικητή της Ασφάλειας

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μίλησε καθαρά για αποτυχία και εμφανίστηκε απολογητικός για τα όσα έγιναν στο μακελειό του Βύρωνα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, άδειασε τον διοικητή της Ασφάλειας κ. Δικόπουλο, μιλώντας για ενδεχόμενα λάθη της αστυνομίας τόσο στην υπόθεση του Αμαρουσίου, στην επιχείρηση στη Λεωφόρο Κηφισίας και στα δραματικά γεγονότα του Βύρωνα.

Μίλησε επίσης για έλλειψη υποδομών, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα αποδοθούν ευθύνες απέφυγε να απαντήσει λέγοντας οτι γίνεται προανάκριση.

“Δόθηκε κυριολεκτικά μια κρίσιμη μάχη με βαρύ τίμημα. Εχασε τη ζωή του ένας φτωχός μετανάστης. Είναι ένα οδυνηρό γεγονός για όλους μας και πρέπει να μας προβληματίσει, ” είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 25χρονου.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στο ίδιο δραματικό περιστατικό είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν, γιατί πήγαν εκεί προκειμένου να εξακριβώσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο των κακοποιών κι είχαν υποψία ότι πρόκειται για τους ίδιους κακοποιούς που είχαν αφοπλίσει αστυνομικούς στην περιοχή του Αμαρουσίου το προηγούμενο βράδυ.

 “Πήγαν μόνο για να ερευνήσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση εξελίχθηκε αυτόματα και ραγδαία και δεν μπορούσαν να αναμένουν άλλες αστυνομικές δυνάμεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση σε ανοιχτό χώρο υπό φόβο ύπαρξης θυμάτων.

   

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε