Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αδερφός παρουσιαστή πίσω από παράνομη ιστοσελίδα

Αδερφός παρουσιαστή πίσω από παράνομη ιστοσελίδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.10.2011 | 19:57
Πρώτη δημοσίευση: 06.10.2011 | 19:57

Μετέφραζε υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και τους διέθετε, μέσω ιστοσελίδας, στο διαδίκτυο.

Ένας 28χρονος συνελήφθη χθες από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για τον αδερφό γνωστού παρουσιαστή, ο οποίος είναι σμηνίτης της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο 28χρονος είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ιστοσελίδας.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μετέφραζαν στην ελληνική γλώσσα, υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της εταιρείας που έκανε την καταγγελία.

Στη συνέχεια διέθεταν τους υπότιτλους αυτούς έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε χρήστης να μπορεί να τους κατεβάζει, να τους αποθηκεύει στον προσωπικό του υπολογιστή και να προβαίνει στην ενσωμάτωσή τους στην ταινία ή τηλεοπτική σειρά. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία προέτρεπαν και τρίτα άτομα στις παράνομες αυτές ενέργειες.

Η οικονομική ζημία που προκλήθηκε στις δικαιούχες εταιρείες από τον 28χρονο δράστη ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε σήμερα στο Στρατιωτικό Εισαγγελέα Αθηνών, ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο