Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αδίστακτοι ληστές απειλούσαν με όπλα ανήλικα παιδιά για να ληστέψουν τα ΕΛΤΑ – Πήραν για “ασπίδα” την μητέρα τους και την διευθύντρια

Τα ΕΛΤΑ στους Αγίους Θεοδώρους όπου έγινε η ληστεία
Τα ΕΛΤΑ στους Αγίους Θεοδώρους όπου έγινε η ληστεία

– Στιγμές αγωνίας για 2 ανήλικα παιδιά και 2 γυναίκες στα χέρια των κακοποιών
– Έσυραν τις δύο γυναίκες μέχρι το αυτοκίνητο τους για να μην τους πυροβολήσουν οι αστυνομικοί
– Η συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsit αυτόπτη μάρτυρα
– Δείτε βίντεο

Ώρες αγωνίας στα χέρια δυο αδίστακτων ληστών έζησαν δύο ανήλικα παιδιά και δύο γυναίκες στους Αγίους Θεοδώρους. 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι όπου δύο κουκουλοφόροι μπήκαν με όπλα  μέσα στο κατάστημα των ΕΛΤΑ της περιοχής που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο ενώ ο τριτος ληστής τους περίμενε στο αυτοκίνητο.  Μέσα στο κατάστημα ήταν η διευθύντρια και η καθαρίστρια καθώς και τα δύο ανήλικα παιδιά της καθαρίστριας, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που μόλις τα είχε πάρει από το σχολείο. Οι δράστες δεν δίστασαν να τραβήξουν όπλα και να απειλήσουν τις δύο γυναίκες  μπροστά στα ανηλικά παιδιά βαζοντάς σε κίνδυνο και την ζωή τους,  για να τους δώσουν τα χρήματα που υπήρχαν.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Χρήστο Ψυχογιό, που είναι πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου των Αγίων Θεοδώρων και πρώην υπάλληλος των ΕΛΤΑ, επειδή το κατάστημα είναι σε κεντρικό δρόμο αρκετοί κάτοικοι είδαν ότι γινόταν ληστεία και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο ενώ οι ληστές ήταν μέσα στο κτίριο ενώ έξω σε αυτοκίνητο βρισκόταν ο τρίτος συνεργός τους. Σύμφωνα με τον κ.Ψυχογιό, οι δράστες για να γλιτώσουν άρπαξαν τις δύο γυναίκες και τις έσυραν προς το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τες ως ασπίδα για να μην τους πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

Oπως δήλωσε στο Newsit o αυτόπτης μάρτυρας και πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων Χρήστος Ψυχογιός “ηταν μετά τις 2 που είχε κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι ληστές ήταν 3, 2 μέσα και ένας έξω στο αυτοκίνητο που τους περίμενε. Κουκουλοφόροι με όπλα μικρά στα χέρια. Επειδή κατάλαβαν οτι γύρω – γύρω υπάρχει αστυνομία και οτι εάν έβγαιναν έξω θα τους γαζώνανε οι αστυνομικοί, πηραν ομήρους την προϊσταμένη του ταχυδρομείου και την καθαρίστρια η οποία είχε και τα ανήλικα παιδιά της μέσα που μόλις είχαν σχολάσει από το δημοτικό, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι. Τα παιδιά κλαίγανε οταν είδαν να τραβάνε την μάνα τους και την άλλη γυναίκα με τα οπλα για να τις βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο και φωνάζανε “τη μάνα μου, τη μάνα μου” . Εγώ ημουν απέναντι από το ταχυδρομείο και τα έβλεπα όλα και την ώρα που έφυγαν οι ληστές με τις ομήρους ακολούθησα και εγώ πίσω από την αστυνομία και τελικά άφησαν τις γυναίκες σε μια αερογέφυρα από κάτω σε μια απόσταση 1.200 μέτρων από τους Αγίους Θεοδώρους, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο και έφυγαν με άλλο αμάξι. Οι γυναίκες είναι σοκαρισμένες αλλά ευτυχώς γλυτώσαμε τα χειρότερα, η καθαρίστρια δίνει κατάθεση τώρα στην αστυνομία και η διευθύντρια εχει επιστρέξει στα ΕΛΤΑ γιατί είναι εκεί η αστυνομία και η σήμανση. Δε ξέρουμε ακόμη πόσα χρήματα πήρανε”.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt:

Η αστυνομία χτενίζει σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή προκειμένου να εντοπίσει τους ληστές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ στο Φάληρο

Αργολίδα: Βρήκαν ποιοι λήστεψαν τα ΕΛΤΑ και την τράπεζα

Βοιωτία: Ληστής… με σηκωμένους γιακάδες χτύπησε τα ΕΛΤΑ!



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε