Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Άφαντος ο εκτελεστής της Πανόρμου – Υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή και απόστρατος αστυνομικός – Ήθελε να δημιουργήσει Τάγματα Ασφαλείας στη Μεσσηνία

Φωτογραφία από newsit.gr
Φωτογραφία από newsit.gr

– Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στην Πανόρμου
– Συνταξιούχος αστυνομικός ο δράστης και ιδιοκτήτης γυμναστηρίου το θύμα που έπεσε νεκρό από τους πυροβολισμούς
– Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν υπoψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στη Μεσσηνία
– Επίσης ήταν υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας με τη Χρυσή Αυγή στις επόμενες χρονικά δημοτικές εκλογές
– Ο δράστης έχει εξαφανιστεί και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του
– Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης ήταν οξύθυμος χαρακτήρας και είχε συνέχεια καυγάδες με το θύμα
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της δολοφονίας

Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν τις λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας στην Πανόρμου, το απόγευμα της Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου 2016, οι πληροφορίες που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Η τελευταία εξέλιξη είναι πως ο φερόμενος ως δράστης, Φ.Μ είναι απόστρατος αστυνομικός και ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις βουλευτικές εκλογές του 2012, αλλά και υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Εικόνες πανικού εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Πανόρμου και συγκεκριμένα στη συμβολή με τη Βατοπεδίου, όταν δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια και ο ένας έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο άντρες γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Πρόκειται για έναν απόστρατο της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος σκότωσε στη μέση του δρόμου έναν ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Οι δύο άντρες και τις προηγούμενες ημέρες είχαν συνεχείς διαπληκτισμούς. Σήμερα, το απόγευμα ο καυγάς ήταν τόσο άγριος που πιάστηκαν στα χέρια και οι ψυχραιμότεροι τους χώρισαν. Τότε ο απόστρατος αστυνομικός έφυγε από το σημείο, επέστρεψε σπίτι του, πήρε το όπλο του και επέστρεψε στο σημείο ξανά.

Το ανατριχιαστικό είναι πως ο απόστρατος από το σπίτι του μέχρι το γυμναστήριο περπατούσε με το όπλο στα χέρια. Πλησίασε τότε το θύμα και τον σκότωσε εν ψυχρώ με τρεις σφαίρες. Εν συνεχεία περπατώντας και με το όπλο στα χέρια απομακρύνθηκε από το σημείο.

Iσχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μεσσηνία, τόπο καταγωγής του δράστη.

 

Οι πληροφορίες για σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Ένα δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας (σ.σ. Μεσσηνία), “Ελευθερία”, που χρονολογείται από τις 20 Αυγούστου του 2012, αναφέρει πως ο Φ.Μ συγκροτούσε “Τάγματα Ασφαλείας” με στόχο να υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία στο Δήμο Οιχαλίας. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει πως ο Φ. Μ. είχε στείλει και σχετική επιστολή στην “Ελευθερία”, με την οποία εξηγούσε τους στόχους αυτής της απόφασης.

Αναφέρει μεταξύ άλλων το επίμαχο δημοσίευμα της eleftheriaonline.gr:

«”Τάγματα Ασφαλείας” που θα υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία συγκροτεί η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Οιχαλίας. Συγκεκριμένα και με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας συγκροτεί κατά τα πρότυπα της Μαφίας παρακρατικές ομάδες προστασίας, ενώ παράλληλα προκαλεί τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο επειδή σε συνέντευξή του στην “Ε” δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία.

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή ρίχνει το γάντι στην Πολιτεία αδιαφορώντας για τους νόμους και τη τήρησή τους. Στη σύσταση των “Ταγμάτων Ασφαλείας” πρωτοστατεί ο απόστρατος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Φ. Μ.

Εστειλε μάλιστα ανακοίνωση στην “Ε” με την οποία καλεί τους νέους “από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης περιγράφει τους στόχους των “Ταγμάτων Ασφαλείας”: “Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων“.

Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά η ανακοίνωση αναφέρει: “Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση”.

Τέλος ο Φ.Μ ρίχνει το γάντι στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας γράφοντας ότι η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για τη δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας αποτελεί απάντηση στην συνέντευξη που έδωσε στην “Ε” ο κ. Γεωργακόπουλος».

Υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας

Ένα ακόμη δημοσίευμα του ίδιου μέσου, που δημοσιεύτηκε στις 24 Μαϊου του 2013, αναφέρει πως ο Φ. Μ ήταν υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας, επίσης με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής.

Αναφέρει συγκεκριμένα το επίμαχο δημοσίευμα του eleftheriaonline.gr:

«Υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής θα είναι ο Φ. Μ, τοπικό στέλεχός της, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος.

“Θα είμαστε παρόντες στις δημοτικές εκλογές. Εχουμε μεγάλη απήχηση στην περιοχή, όπως έδειξαν και οι εθνικές εκλογές του 2012”, είπε στην “Ε” ο Φ. Μ που κατάγεται από τη Μαρίνα της Δημοτικής Ενότητας Είρας και ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις περσινές εκλογές.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα και σε άλλους δήμους με εθνικά ψηφοδέλτια».

Πηγή των δύο δημοσιευμάτων: eleftheriaonline.gr / eleftheriaonline.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε