Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άγιος Σάββας: Άρπαξαν μηχανήματα αξίας 500.000 ευρώ – “Βλέπουν” κλοπή κατά παραγγελία από το εξωτερικό

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Ήξεραν που να πάνε και τι να αρπάξουν οι δράστες
– Σημειώθηκε περίεργη βλάβη την ώρα της κλοπής
– “Σήκωσαν” 8 μηχανήματα μια ανάσα από τη ΓΑΔΑ
– Μεγάλη απώλεια για το νοσοκομείο τα πανάκριβα μηχανήματα

Οι δράστες “χτύπησαν” ξημερώματα σε ένα από τα πιο κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας και μάλιστα μερικά μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση χωρίς κανείς, ούτε οι φύλακες του νοσοκομείου, να αντιληφθεί το παραμικρό.

Οι δράστες γνώριζαν όπως φαίνεται πολλά. Ήξεραν ότι το Γαστρεντερολογικό βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Γνώριζαν που βρίσκονται τα ενδοσκόπια και ο επεξεργαστής.
Φαίνεται επίσης ότι γνώριζαν ότι το νοσοκομείο έχει φύλαξη και έτσι ίσως προέβησαν και σε δολιοφθορά.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του γαστρεντερολογικού τμήματος του νοσοκομείου, Δημήτρη Ξυνόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, την ώρα της διάρρηξης ύπηρξε σημαντική βλάβη στα υπόγεια του νοσοκομείου στην οποία είχαν στραφεί τα βλέμματα όλων.
Οι δράστες πιθανότατα προκάλεσαν τη βλάβη για να μπορέσουν να βγάλουν ανενόχλητη τα μηχανήματα από το νοσοκομείο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Τα επτά ενδοσκόπια που λείπουν είναι, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γαστρεντερολογικού σχετικά εύκολο να τα βγάλει κανείς από το νοσοκομείο. Ωστόσο ο επεξεργαστής είναι ογκώδης και αυτό κινεί πολλές υποψίες.

Πηγή φωτογραφιας eurokinissi
Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η κλοπή δεν είναι τυχαία. Τα μηχανήματα είναι εξειδικευμένα και κυρίως θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα καθώς η εταιρεία συντήρησης θα τα εντοπίσει με βάση τους κωδικούς.
Έτσι οι αστυνομικοί “βλέπουν” κλοπή κατά παραγγελία από το εξωτερικό. Τα μηχανήματα δηλαδή εκλάπησαν με σκοπό να πωληθούν σε κέντρο του εξωτερικού όπου και δεν θα εντοπιστούν εύκολα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ξυνόπουλος ανέφερε πως στις πόρτες εισόδου υπήρχαν κωδικοί, ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε τους δράστες που κατάφεραν να τις σπάσουν.

ΕΔΕ για τη διάρρηξη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα. Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό. Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ-Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε