Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγνωστες πτυχές της απαγωγής και η τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Άγνωστες πτυχές της απαγωγής και η τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Eλεύθερη αφέθηκε η απαχθείσα. Οι δράστες πήραν 43.000 ευρώ λύτρα ενώ ζητούσαν 4 εκαταμμύρια και τελικά συνελήφθησαν. Ανακοίνωση της αστυνομίας για τον κοριό της ΕΥΠ… (δείτε βίντεο)
 

Η υπόθεση που συγκλονίζει τους συμφοιτητές της αλλά και την τοπική κοινωνία, ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης (21-09-2011) στην Καστορία. Η άτυχη φοιτήτρια η 20χρονη Σοφία Γκοντα κόρη του τέως δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκοντά, βγήκε για ένα ποτό με φίλη της, όταν ξαφνικά χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο… Μια άγνωστη φωνή, την ενημέρωσε ότι είχε κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έπρεπε να παραλάβει η ίδια από εταιρεία courier στην περιοχή. Η φοιτήτρια ρώτησε αν μπορούσε να πάει να το παραλάβει εκείνη την ώρα και η απάντηση ήταν καταφατική. Ξεκίνησε αμέσως, αλλά από τότε τα ίχνη της χάθηκαν.
 
Τα λεπτά περνούσαν και η φίλη της άρχισε να ανησυχεί. Κάποια στιγμή αποφάσισε να ειδοποιήσει τον πατέρα της. Πριν εκείνος απευθυνθεί στην αστυνομία, του τηλεφώνησαν οι απαγωγείς. Του είπαν πως η κόρη του βρίσκεται στα χέρια τους και πως για να την ελευθερώσουν πρέπει να εισπράξουν το ιλιγγιώδες ποσό των 4.000.000 ευρώ! Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής.

Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 
Οι έρευνες έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και δεν περιορίστηκαν μόνο στην Καστοριά, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ είχαν ενημερωθεί και οι αλβανικές αρχές για το ενδεχόμενο οι απαγωγείς να έχουν μεταφέρει το θύμα στην γειτονική χώρα.

Το αυτοκίνητο, που μεταφέρε την κοπέλα από την Καστοριά στα Γιάννενα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 
Γύρω στις 04:00 το πρωί ο πατέρας της φοιτήτριας συμφώνησε και παρέδωσε στους δράστες 43.000 ευρώ και έτσι άφησαν ελεύθερη τη νεαρή κοπέλα. Όμως ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εντόπισαν τους τρεις δράστες στα Γιάννενα και τους συνέλαβαν έχοντας μάλιστα στην κατοχή τους και τα λεφτά. Πρόκειται για δύο Έλληνες και έναν ομογενή ηλικία 43, 32 και 37 ετών.

Επιπλέον μετά την απελευθέρωση της κοπέλας συνελήφθησαν επίσης συνελήφθησαν, μία  64χρονη Ελλινίδα και μία 27χρονη υπήκοος Ρωσίας, μητέρα και σύζυγος ενός από τους απαγωγείς, οι οποίες κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

 
Στο χωριό Σταυράκι το κρησφύγετο
Στο σπίτι του παππού του 32χρονου απαγωγέα στο χωριό Σταυράκι έζησε τις εφιαλτικές στιγμές η 20χρονη κοπέλα. Το κρησφύγετο βρίσκεται λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Το αγρόκτημα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες οδηγήθηκε η απαχθείσα. ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI

Μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, που είχαν χρησιμοποιηθεί για την απαγωγή και τη διαδικασία καταβολής των λύτρων, καθώς επίσης μία  κουκούλα, ένα ζευγάρι γάντια και δύο πιστόλια απομίμηση ( replica ).

Δεν χρησιμοποιήθηκε κοριός της ΕΥΠ

Τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν τον κοριό της ΕΥΠ, να οδηγεί τους αστυνομικούς στα ίχνη των τριών απαγωγέων, διέψευσε με βραδυνή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. 

Εν τω μνεταξύ οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρίσκονται και άλλοι δράστες πίσω από την απαγωγή της νεαρής που, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος.
 

Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις ενώ εκεί βρίσκονταν και ψυχολόγοι για υποστήριξη. Δεν έχει
κανέναν τραύμα.
 
Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους απαγωγείς, καθώς και τους συμμετόχους τους, είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αντίστοιχα, και αφορούν στην αρπαγή προσώπου, στην παράνομη κατοχή όπλων καθώς και στην αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε