Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αγρίνιο: Υποψήφιος Δήμαρχος καταδικάστηκε για υπεξαίρεση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε γνωστό συνδικαλιστή στον χώρο της εκπαίδευσης και αυτοδιοικητικό στην περιοχή του Αγρινίου, επιβλήθηκε βαριά ποινή χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Υπεξαίρεσε που φέρεται να έγινε μάλιστα, την περίοδο που ο ίδιος ήταν υποψήφιος αντιδήμαρχος!

Όπως διαβάζουμε στο agriniopress.gr ο εκπαιδευτικός , που συνδικαλίζεται εδώ και χρόνια στον επαγγελματικό του χώρο και έχει πολιτευτεί αρκετές φορές στην Αυτοδιοίκηση -ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου το 2002- σύμφωνα με το κατηγορητήριο διώχτηκε για “υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, το αντικείμενο δε της πράξης, είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας”

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 26 και 27 Ιουνίου και συνεχίστηκε στις 5 Ιουλίου, μιας και υπήρχε πολύ υλικό, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν και πολλοί μάρτυρες.

Την τελευταία ημέρα απολογήθηκε ο κατηγορούμενος ενώ αγόρευσαν και οι δικηγόροι του. Ο συνδικαλιστής, έκανε λόγο για “πολιτική δίωξη” σε βάρος του ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό του βρέθηκαν μέλη του προεδρείου της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και κάποια άτομα από τοπικές κινήσεις πολιτών.

Πάντως τα όσα υποστήριξε όπως φαίνεται δεν έπεισαν και τόσο τους τρεις δικαστές, αφού καταδικάστηκε με ομόφωνη απόφαση σε πενταετή κάθειρξη.
Η βαρύτατη αυτή ποινή, έχει ανασταλτική ισχύ, δηλαδή ο καταδικασθείς δεν θα φυλακιστεί, μέχρι να πάει η υπόθεση  στο πενταμελές Εφετείο, όπου αναμένεται να προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Η όλη υπόθεση, έχει ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον, μιας και αφορά σε δημόσιο πρόσωπο που είναι ενεργό στην τοπική κοινωνία και έχει αρκετές φορές ζητήσει την ψήφο των πολιτών, με πλέον πρόσφατη τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Επίσης, έχει πρωτοστατήσει σε κινήσεις πολιτών, με πρωτοβουλίες στο κίνημα “δεν πληρώνω” κλπ

Οι υπεξαιρέσεις που οδήγησαν… στις χειροπέδες

Σύμφωνα με το agriniopress.gr σχετίζεται με υπεξαιρέσεις που διαπιστώθηκαν , την περίοδο 1998 έως 2002, όταν ο κατηγορούμενος ήταν διευθυντής, πρόεδρος και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής σε δημόσιο σχολείο, στην περιοχή του σημερινού δήμου Αγρινίου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2002 , όταν ο εκπαιδευτικός, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου.
Μάλιστα, είχε καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας που αποκάλυψε το θέμα (εφημερίδα Εβδομάδα), η οποία δικαιώθηκε εις διπλούν.

Ο εκπαιδευτικός, τιμωρήθηκε πειθαρχικά, χωρίς όμως να του επιβληθεί οριστική παύση, αλλά πεντάμηνη παύση, που έχει επικυρωθεί
ενώ με αφορμή τις καταγγελίες, ξεκίνησε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, που συνεχίστηκε μέχρι τώρα, με την εκδίκαση της από το Εφετείο.

Η καταδικαστική απόφαση αναμένεται να σταλεί στην προϊσταμένη υπηρεσία του εκπαιδευτικού, που καλείται να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση πειθαρχικά, σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάστε ακόμα:

Χαλκιδική:Το περιπολικό της χαράς – Αστυνομικός το έκανε American bar!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε