Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγριοι ξυλοδαρμοί μεταναστών κάθε μέρα – Καταγγελίες: 0

Αιματηρές ενέδρες, καταστροφές σε σπίτια, μαγαζιά και τζαμιά. Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί στην Αθήνα με ακροδεξιά στοιχεία να σπέρνουν τον πανικό σε όποιον έχει την ατυχία να έχει σκούρο δέρμα και να μην έχει χαρτιά.

Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” που επικαλείται στοιχεία από τους “Γιατρούς του Κόσμου”, το φαινόμενο έχει κορυφωθεί από την δολοφονία του Μ. Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας και μετά.

Εκατοντάδες μετανάστες πέφτουν – χωρίς κανένα λόγο – θύματα μαχαιρωμάτων, ξυλοδαρμών, προπηλακισμών και απειλών από οργανώσεις ακροδεξιών, χωρίς ποτέ να γίνεται μία σύλληψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των “Γιατρών του Κόσμου” και της οργάνωσης “Πράξις” εδώ και οκτώ μήνες δέχονται κατά μέσο όρο δύο μετανάστες χτυπημένους την ημέρα. Οι γιατροί βλέπουν ανθρώπους με: κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σπασμένα μέλη, ρήξεις ζωτικών οργάνων κ.α.

Ο επικεφαλής των “Γιατρών” κ. Κανάκης αναφέρει: “Οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται στο δρόμο, σε ενέδρες που στήνουν οργανωμένα σε απομονωμένα σημεία, από ομάδες 4, 5 και δέκα ατόμων που συνήθως επιβαίνουν σε μηχανές”.

Στην ΜΚΟ “Πράξις” φέρνουν κυρίως χτυπημένους ανθρώπους από το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν – οι άλλοι είναι πιο “Άριοι” και δεν τρώνε τόσο ξύλο – και οι ηλικίες είναι συνήθως από 25 ως 45 ετών. Μεταξύ τους ήταν και 45 γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά.

Η βία κατά των γυναικών εκδηλώνεται συνήθως με τρικλοποδιές, σπρωξιές, τράβηγμα της μαντίλας, φτύσιμο και βρισιές. Για τους άντρες σουγιάδες, μαχαίρια και κλωτσιές αφού τους ρίξουν κάτω.

Ορισμένοι, αναφέρουν ότι αυτός που τους ξυλοκόπησε ήταν αστυνομικός. Αλλά για καταγγελία, ούτε λόγος. Ελλοχεύει ο κίνδυνος της απέλασης. Για την ΕΛ.ΑΣ. σπανίως υπάρχει θέμα παράβασης καθήκοντος ενώ τέτοια επεισόδια αποδίδονται πολλές φορές σε “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Θ. Κούρκουλας από την κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” δέχτηκε την καταγγελία ότι αστυνομικοί πήγαιναν επό ημέρες σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Κυψέλη που είχαν βρει καταφύγιο μετανάστες και τους χτυπούσαν αδιακρίτως.

Κάτοικοι της πλατείας Αμερικής καταγγέλλουν ότι πέφτει ξύλο σε επιχειρήσεις κατά του παραεμπορίου. Όταν μία γυναίκα διαμαρτυρήθηκε – σύμφωνα με την εφημερίδα – της είπαν: “Φύγε γιατί θα συλλάβουμε και εσένα”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε