Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αίγιο: Ο 77χρονος περιγράφει πως σκότωσε τον ληστή του

Αίγιο: Ο 77χρονος περιγράφει πως σκότωσε τον ληστή του

Θέλοντας να προστατευτεί τραυμάτισε θανάσιμα τον έναν από τους διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι του και τώρα βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου εκδίκασε μία ιδιαίτερη υπόθεση ανθρωποκτονίας με κατηγορούμενους το θύτη και το θύμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 30χρονος μαζί με ένα ακόμη νεαρό, στις 24 Νοεμβρίου του 2008 μπήκαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του ενός ηλικιωμένου. Βρήκαν την πόρτα ξεκλείδωτη και έτσι του αφαίρεσαν 1.050 ευρώ την ώρα μάλιστα που  ίδιος βρισκόταν στο σπίτι.

Ο 77χρονος βλέποντας τους δράστες προσπάθησε να αντιδράσει, έτσι άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο νεαρούς. Το τραύμα αποδείχθηκε αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα να πληγεί η μηριαία αρτηρία και να υπάρξει ακατάσχετη αιμορραγία. Ο ληστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά τελικά υπέκυψε εννέα μέρες μετά.

Ο 77χρονος συνελήφθη τότε για ανθρωποκτονία αλλά δεν προφυλακίστηκε, καθώς με απόφαση της Ανακρίτριας Αιγίου του επιβλήθηκαν μόνο περιοριστικοί όροι. Όσον αφορά τον συνεργό του άτυχου νεαρού κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή από κοινού και προμήθεια από κοινού ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστικά δική του χρήση.

Δείτε πως περιγράφει ο ίδιος το περιστατικό:

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας αλλά έγινε αναγκαστική διακοπή διότι, σύμφωνα με το iliatora.gr ο πρώτος κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο. Βάσει νόμου, το δικαστήριο όρισε αυτεπάγγελτα δικηγόρο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πύργου αλλά η διαδικασία διεκόπη ξανά όταν διαπιστώθηκε ότι ένας από τους μάρτυρες της υπόθεσης ήταν απών.

Η υπόθεση πλέον θα παραπεμφθεί στο Εφετείο Πατρών, το οποίο είναι αρμόδιο να ορίσει νέα δικάσιμο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε