Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αίγιο: Ωτοστόπ με… ληστεία και πυροβολισμούς!

Αίγιο: Ωτοστόπ με… ληστεία και πυροβολισμούς!

Τους έκαναν ωτοστόπ στο δρόμο, αυτοί σταμάτησαν για να τους μεταφέρουν στον προορισμό τους αφού δεν είχαν χρήματα και αυτοί το… εκτίμησαν ληστεύοντάς τους.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε από το βράδυ της Παρασκευής γύρω στις 9.30 μ.μ. έως και τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το patrastimes.gr δύο νεαροί δράστες 36 και 37 ετών αντίστοιχα με καταγωγή από τη Ρωσία (έχουν κατά καιρούς απασχολήσει στις Αστυνομικές Αρχές – έχουν προφυλακιστεί για διακεκριμένες κλοπές), βρίσκονταν στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου κοντά στο ύψος του Ζευγολατιού.

Στο δρόμο συνάντησαν δύο αδέλφια Ρουμανικής υπηκοότητας που διέμεναν στην Πάτρα και τους έκαναν ωτοστόπ παρακαλώντας τους να τους μεταφέρουν σπίτι τους στο Αίγιο καθώς δεν είχαν χρήματα για να πάρουν το λεωφορείο.

Οι δράστες όμως υπό την απειλή ενός πιστολιού και μίας συσκευής εκκένωσης ηλεκτρισμού τους οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στα Βαλιμίτικα Αιγίου και εκεί κατάφεραν και τους άρπαξαν τα δύο κινητά τους τηλέφωνα αλλά και χρήματα.

Το ένα από τα δύο αδέλφια βρήκε την ευκαιρία και κατάφερε να ξεφύγει και το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ο δεύτερος ο οποίος δέχτηκε τα πυρά του Ρώσου, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

Τελικά τα θύματα κατάφεραν και ειδοποίησαν με κάποιο τρόπο την Αστυνομία και αξιοποιώντας στοιχεία οι αστυνομικοί έστησαν επιχείρηση προκειμένου να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Οι δράστες είχαν κρυφτεί σε σπίτι στην περιοχή της Δεξαμενής του Αιγίου με τη βοήθεια της 41χρονης ιδιοκτήτριας η οποία είναι από τη Μολδαβία.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και προειδοποίησαν τους δράστες να παραδοθούν, ενώ να σημειωθεί πως έριξαν και κάποιες προειδοποιητικές βολές στον αέρα προκειμένου να παραδοθούν.

Τελικά μετά από καταδίωξη κατάφεραν οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον έναν δράστη που προέβαλε σθεναρή αντίσταση και την 41χρονη συνεργό τους, ενώ ο δεύτερος δράστης εξακολουθεί να αναζητείται καθώς διέφυγε.

Οι δύο συλληφθέντες (ο ένας άνδρας και η γυναίκα) οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Ο 36χρονος ήταν όπως προέκυψε από την έρευνα μέλος σπείρας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές στη περιοχή της Αιγιαλείας και είχε εξαρθρωθεί πριν από δυο μήνες περίπου.

Διαβάστε επίσης: Τριπλή απόδραση κρατουμένων στην Ηλεία – Καρέ καρέ η σύλληψη -Video

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε