Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άλλαζαν γιάφκες σαν πουκάμισα – Άφησαν το Παγκράτι τη μέρα του… Mall

Άλλαζαν γιάφκες σαν πουκάμισα – Άφησαν το Παγκράτι τη μέρα του… Mall

Άλλαζαν «γιάφκες» κάθε… μήνα. Ξενοίκιασαν-άφησαν το σπίτι στο Παγκράτι την ημέρα της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Mall. Κάποιος από τους συλληφθέντες της ληστείας του Βελβεντού, έχοντας στην πλάτη του θήκη κιθάρας, μαζί με μία κοπέλα είχε έρθει αντιμέτωπος με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην ίδια περιοχή.

Έβγαλε καλάσνικοφ και τους σημάδεψε αλλά έπαθε εμπλοκή το πολεμικό όπλο. Αποτυπώματά του εντοπίστηκαν στις δύο γεμιστήρες που του έπεσαν, ενώ γενετικό υλικό βρέθηκε στην… ξανθιά περούκα, που επίσης έπεσε στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το διαμέρισμα της οδού Αλκέτου 26-28 στο Παγκράτι νοικιάστηκε από τον 20χρονο Νικόλαο Ρωμανό με τα πραγματικά του στοιχεία. «Η ενοικίαση έγινε 20 Δεκεμβρίου 2012 για ένα μήνα και άφησαν το σπίτι στις 20 Γενάρη» καταθέτει η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 20χρονος έμεινε στο διαμέρισμα της οδού Αλκέτου στο Παγκράτι για περίπου 30 ημέρες και το εντόπισε μέσω αγγελίας. Οι ίδιοι αξιωματικοί σημειώνουν πως στις 3 Ιανουαρίου 2013, ο Νίκος Ρωμανός, νοίκιασε το διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν στα Σίδερα Χαλανδρίου αλλά με την πλαστή ταυτότητα και τα στοιχεία «ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος».

Ουσιαστικά το διαμέρισμα της οδού Αλκέτου 26-28 στο Παγκράτι ήταν το αμέσως προηγούμενο που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες πριν πάνε σε αυτό της Ελ Αλαμέιν. Πληροφορίες αναφέρουν πως το διαμέρισμα είναι άδειο από ευρήματα, επιπλωμένο ωστόσο, ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν μπει σε αυτό άλλοι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές και φυσικά η ιδιοκτήτριά του. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών θα εξερευνήσουν τον χώρο για τον τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Ο εντοπισμός του συγκεκριμένου σπιτιού έγινε μετά από πληροφορίες που ανέφεραν την παρουσία και διαμονή του Νίκου Ρωμανού στην συγκεκριμένη πολυκατοικία, και τις τακτικές επισκέψεις και άλλων προσώπων. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φαίνεται να διαπιστώνουν πως οι συλληφθέντες άλλαζαν ανά… μήνα καταλύματα προκειμένου να μην κάνουν μισθωτήρια συμβόλαια και να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός τους. Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως ερευνούν την ύπαρξη τουλάχιστον τριών ακόμη οικημάτων των συλληφθέντων, εκ των οποίων δύο στη Στερεά και Βόρεια Ελλάδα και ένα ακόμη στην Αττική, ίσως ισόγειου καταστήματο που μπορεί να έχει μετατραπεί σε… φοροτεχνικό ταμείο.

Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας: «ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής», που είχε στην κατοχή του ο Γιάννης Μιχαηλίδης και χρησιμοποίησε ο Νίκος Ρωμανός για την ενοικίαση του διαμερίσματος στην οδό Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι, φέρεται να έχουν κλαπεί από τον ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Το όνομά του είναι αυτό που εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική τον Μάρτιο του 2011 μαζί με το διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., «ο άνθρωπος αυτός τους έδωσε την ταυτότητά του για τη διαδικασία ενοικίασης του διαμερίσματος και εκείνοι χρησιμοποίησαν τα στοιχεία του για να βγάλουν ψεύτικη ταυτότητα. Όμως αυτό δείχνει ερασιτεχνισμό γιατί τώρα επιβαρύνει τη θέση τους».
Στο διαμέρισμα-«γιάφκα» της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα, σύμφωνα με καταθέσεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής έδιναν το «παρών» τουλάχιστον πέντε μέλη της οργάνωσης που συμμετείχαν και σε μεταφορά οπλισμού την περίοδο 2010-2011. Ανάμεσα μάλιστα σε αυτούς που είχαν εντοπισθεί στις συγκεκριμένες παρακολουθήσεις ήταν και ο Τάσος Θεοφίλου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο. Στο ίδιο διαμέρισμα στην Καλλιθέα βρέθηκαν αποτυπώματα των Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Μιχαήλ αλλά και του Νίκου Ρωμανού.

Τα στοιχεία του ατόμου της άλλης πλαστής ταυτότητας που είχαν στην κατοχή του οι Μιχαηλίδης και Πολίτης, «ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας», ανήκουν σε έναν 20χρονο φοιτητή του Φυσικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η οικογένειά του διαμένει στην Αθήνα και ο ίδιος φέρεται να έχει αναφέρει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ουδέποτε κάποιος του ζήτησε την ταυτότητά του η οποία είναι ακόμη και σήμερα στην κατοχή του. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η υφαρπαγή των στοιχείων να έγινε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα από αγνώστους.

Ο εντοπισμός του διαμερίσματος στη συγκεκριμένη περιοχή επανέφερε στις μνήμες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ το «τετ α τετ» με ένα ζευγάρι στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι, όπου ο νεαρός άνδρας έβγαλε πολεμικό καλάσνικοφ από θήκη κιθάρας που είχε στην πλάτη του. Το πολεμικό όπλο έπαθε εμπλοκή αλλά κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ στο σημείο του περιστατικού έπεσαν δύο γεμιστήρες και μια… ξανθιά περούκα! Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αποκάλυπταν ότι το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιουνίου 2012, στις 04:00 τα ξημερώματα, εκείνης της μέρας στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι. Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης θεώρησε ύποπτο ένα νεαρό ζευγάρι που είδε να περπατά και σταμάτησαν για να τους κάνουν έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο άνδρας, νεαρής ηλικίας, άρχισε να τρέχει και οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν. Βγαίνοντας σε μια γωνία οι δύο αστυνομικοί είδαν τον νεαρό να ανοίγει μια θήκη κιθάρας που είχε την πλάτη του να βγάζει από μέσα ένα πολεμικό καλάσνικοφ και να τους σημαδεύει. Το όπλο φαίνεται να έπαθε εμπλοκή, ενώ οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να καλυφθούν έχασαν τον νεαρό, ο οποίος εξαφανίστηκε μαζί με τη νεαρή κοπέλα που τον ακολούθησε. Οι αστυνομικοί βρήκαν δύο γεμιστήρες του πολεμικού όπλου κολλημένες μεταξύ τους και μία… ξανθιά περούκα.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε