Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλλάζει όνομα η Ασφάλεια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μ. Χρυσοχοϊδης: σαρωτικές αλλαγές στην Ασφάλεια και e-mail για να επικοινωνεί με όλους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μίλησε για πλήρη διάλυση της αντιτρομοκρατικής και τέλμα στην Ασφάλεια Αττικής. “Το έγκλημα έχει μπεΙ στην οικονομία, χρήμα και τρομοκράτες είναι ένα πράγμα. Το έγκλημα έχει προσλάβει διαστάσεις και χαρακτηριστικά μαφίας”.

Έτσι είπε ότι η Ασφάλεια θα αλλάξει όνομα και πρόσωπο. Θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, θα ερευνά όλες τις μεγάλες υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος αλλά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες. 

Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί αστυνομία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και θα προσληφθούν 60 οικονομολόγοι, τραπεζικοί και χρηματιστές, 20 “χάκερς” με πανεπιστημιακό πτυχίο και 10 αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι για παρανομίες μέσω ακινήτων.  Η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, οι αδιάφθοροι δηλαδή, θα επεκταθούν σε όλο το δημόσιο τομέα και ακόμα στον κλάδο της υγείας με τα περιβόητα “φακελάκια”. 

Επιπλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι θα ανοίξει λογαριασμό e-mail ώστε να εποικοινωνεί και να συνομιλεί με αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς από την τελευταία βαθμίδα της ιεραρχίας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε