Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αναγνωρίστηκαν 17 άτομα για τα έκτροπα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

eurokinissi
Πρόκειται για άτομα που ανήκουν στον χώρο της άκρας Αριστεράς όσο και της ακροδεξιάς ακόμη και οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας!
Δεκαεπτά άτομα, που ανήκουν στον χώρο τόσο της άκρας Αριστεράς όσο και της ακροδεξιάς, αλλά και οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου και τις ύβρεις κατά του προσώπου και του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Κάρολου Παπούλια από την εξέδρα των επισήμων και τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.
 
Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Αστυνομία έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα υπηρεσίας την ίδια ημέρα των επεισοδίων, βασίστηκε και σε εξέταση οπτικού υλικού από τις τηλεοπτικές κάμερες, που κατέγραψαν τα γεγονότα. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χθες ότι σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον 17 ατόμων που αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στους 17 περιλαμβάνονται 11 άτομα από τον χώρο της ακροαριστεράς, 2 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, καθώς και 4 οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας.
 
Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρχει ποινικός χαρακτηρισμός. Σε αυτό περιγράφονται λεπτομερώς οι πράξεις και η συμπεριφορά που επέδειξαν πριν από την έναρξη της παρέλασης και ο εισαγγελέας θα προσδιορίσει τον ποινικό χαρακτήρα τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε