Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανακοίνωση – απάντηση από τον Λ.Λαυρεντιάδη

Αρνείται ο εκ των βασικών μετόχων της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης οποιαδήποτε εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διερευνά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο κ. Λαυρεντιάδης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της φερόμενης ανάμιξης του, συνιστά άθλια επίθεση από σύμπλεγμα συμφερόντων που επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Λαυρεντιάδη κινήθηκε πάντα με απόλυτη νομιμότητα».
 
Ο κ. Λαυρεντιάδης αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε σχετικές ενέργειες, τις οποίες και χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες και άκρως συκοφαντικές.
 
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την άμεση διερεύνηση τέτοιων σκοπιμοτήτων από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν θα παραμείνει θεατής στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, θα συνεργαστεί απολύτως με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση όπου ενεπλάκη το όνομά του και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, προκειμένου οι συκοφάντες και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.»
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για το “ξέπλυμα χρήματος” αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 απόφαση, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank.
 
Με την απόφαση αυτή ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και ακόμη επτά προσώπων, που έχουν συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε