Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στη Νομική – Ευχή για Παλαιοκώστα: “Βασίλη κράτα γερά”

Την ευθύνη για την απόπειρα εμπρησμού της Νομικής Σχολής ανέλαβε οργάνωση με το όνομα “Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο”.

Σημειώνεται ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει πριν από λίγες ημέρες στην αίθουσα Οικονομίδη που ευτυχώς έχει διπλά τζάμια και έτσι δεν επεκτάθηκε. Ο πρύτανης είχε καταδικάσει το επεισόδιο, που θεωρήθηκε εξ’ αρχής ότι είχε σχέση με την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας.

Το Σάββατο μέσω προκήρυξης στο Διαδίκτυο, μία ομάδα ανέλαβε την ευθύνη. Πρόκειται για το “Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερρορισμού/ Πυρήνας αναρχικής δράσης”.

Σε αυτήν αναφέρουν ότι “η απεργία πείνας των μεταναστών αντιμετώπισε τον πολιτικό τσαμπουκά με την άρση ασύλου της νομικής και τους πάνοπλους μπάτσους – μέχρι και εκαμίτες που απειλούσαν να εισβάλλουν να βγάλουν έξω τους απεργούς πείνας. Προφανώς το δημοκρατικό προσωπείο του καθεστώτος καταρρέει μπρος την πίεση των αντιστάσεων που συναντά”.

“Μας φάνηκε ιδιαίτερα προκλητικό το γεγονός ότι ενώ τόσοι άνθρωποι έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να ευαισθητοποιήσουν, το μόνο που ευαισθητοποίησε αυτά τα καθάρματα, ήταν τα ντουβάρια της Νομικής. Τους αντιμετώπισαν κυριολεκτικά σαν σκουπίδια και με έναν ωμό εκβιασμό τους παραπέταξαν σε μια άλλη γωνιά της πόλης, που οι περισσότεροι μένουν σε αντίσκηνα σε άθλιες συνθήκες ώστε να ενοχλούν λιγότερο”, λένε.

“Και οι στυγνοί δημοσιογράφοι να επιχαίρουν το καθεστώς για τη διπλωματική του νίκη, όταν είχαν μετατρέψει το κέντρο σε εμπόλεμη ζώνη -ξεκάθαρη πολιορκία, έχοντας κλείσει μέχρι και το μετρό στο Πανεπιστήμιο, προετοιμάζοντας την ενδεχόμενη ρίψη χημικών. Τώρα οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν αυτόν το σκληρό αγώνα και αντιμετωπίζουν τόσο τις δυσκολίες του ασφυκτικού περιβάλλοντός τους, όσο και τις συνεχείς προκλήσεις των μπάτσων. Αφού λοιπόν οι δημοσιογράφοι μετέφεραν τόσο εύκολα το επίκεντρο της συζήτησης από τον αγώνα των μεταναστών στο χώρο στέγασης, αποφασίσαμε να δώσουμε την μοναδική απάντηση που αρμόζει έμπρακτα. Κάψαμε το μπ….. τους, το χώρο που εκκολάπτονται οι αυριανοί υπηρέτες του σάπιου συστήματός τους”.

Για το άσυλο αναφέρουν: “Όταν 300 βασανισμένοι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το άσυλο για να αναδείξουν το πρόβλημα τους και να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω (ασχέτως αν θεωρούμε αυτό τον τρόπο αποτελεσματικό ή όχι), αυτό παύει να ισχύει καθώς δεν εξυπηρετεί το σκοπό της ύπαρξης του και σίγουρα αποτελεί προνόμιο μόνο αποβλακωμένων και ακίνδυνων για την εξουσία. Έτσι με κλίμα συναίνεσης ή στην καλύτερη, σιωπής, αποφασίζεται άρση του ασύλου, το κράτος είναι έτοιμο να καθαρίσει την βρωμιά των κατώτερων αυτών ανθρώπων προστατεύοντας ένα μάτσο τούβλα και στο τέλος με την συνδρομή των προοδευτικών όλα λήγουν με τη συνθηκολόγηση”.

Το κείμενο περιέχει ακόμη απειλές κατά φοιτητών: “Απειλούμε ευθέως τους φοιτητές της νομικής σχολής να γνωρίζουν πως όσο αυτοί είναι έτοιμοι να στελεχώσουν τη δικαστική σαπίλα άλλο τόσο εμείς είμαστε έτοιμοι να τους τσακίσουμε. Να γνωρίζετε μελλοντικοί υπηρέτες ότι είσαστε ένα βήμα πριν τη στοχοποίησή σας”.

Το υστερογραφο του κειμένου απευθύνει μία ευχή στον Βασίλη Παλαιοκώστα: “Και ενώ οι κυνηγοί κεφαλών επικηρύσσουν τον αποφασισμένο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα με 1.000.000. ευρώ, εμείς του ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο δρόμο που έχει διαλέξει. Βασίλη κράτα γερά…”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε