Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ανατροπή! Τεράστιο κενό ασφαλείας – Πως πέρασε το τρομο – δέμα στον Λ. Παπαδήμο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην “ανασύσταση” του τρομο–πακέτου που έφτασε ως τα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας δημιουργούν νέα ερωτήματα για την ασφάλεια καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr οι τρομοκράτες δημιούργησαν έναν εξαιρετικά απλό μηχανισμό ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει εντοπιστεί από τον πρώτο έλεγχο στο ειδικό μηχάνημα της Βουλής.

Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε πως οι τρομοκράτες δεν χρησιμοποίησαν, όπως σε άλλες περιπτώσεις, βιβλίο. Αντιθέτως δημιούργησαν με απλό χαρτόνι μια κατασκευή που θυμίζει θήκη για cd και εντός αυτής τοποθέτησαν τα εκρηκτικά.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα εξώφυλλα των βιβλίων ίσως είναι ικανά να εμποδίσουν το μηχάνημα ανίχνευσης να φτάσει σε βάθος και να εντοπιστεί ο μηχανισμός. Σε αυτήν την περίπτωση όμως με την ιδιοκατασκευή των τρομοκρατών ο επιφορτισμένος με τον έλεγχο χειριστής του μηχανήματος θα έπρεπε να έχει εντοπίσει τον μηχανισμό.

Το τί συνέβη και γιατί δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο στον διπλό μάλιστα έλεγχο που έγινε στο δέμα που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού θα το αποδείξει η έρευνα που θα ακολουθήσει.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε