Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αναζητούνται άλλοι 12 “Ροζ Πάνθηρες”

“Κλειδί” το βίντεο –  ντοκουμέντο του Newsit. Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του Newsit για τη συμμετοχή μίας γυναίκας στη συμμορία.

Τα τελευταία δύο χρόνια δρούσαν ανεξέλεγκτα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μόνο στην Αττική, είχαν κάνει 116 διαρρήξεις και κλοπές σε κοσμηλατοπωλεία, καταστήματα με ρούχα, με χαλιά, με οπτικά και με είδη κινητής τηλεφωνίας. Ο τρόπος τους χαρακτηριστικός: τραβούσαν με ιμάντες που ήταν δεμένοι σε αυτοκίνητα τα ρολά των καταστημάτων ή έπεφταν με τα αυτοκίνητα πάνω στις τζαμαρίες.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα τέσσερα αρχηγικά μέλη που συνελήφθησαν είναι όλοι τους Σέρβοι ενώ αναζητούνται ακόμα 12 άτομα! Οι τρεις είναι άντρες, ηλικίας 35, 39 και 47 ετών και μία είναι γυναίκα, ηλικίας 34 ετών. Μάλιστα σε βάρος του 35χρονου συλληφθέντα έχει εκδοθεί από τις γερμανικές αρχές διεθνές ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα στη Γερμανία.

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός και μεθοδικός. Τα μέλη της έκλεβαν αυτοκίνητα με τα οποία πήγαιναν πολύ νωρίς το πρωί έξω από καταστήματα που είχαν “βάλει στο μάτι” και έμπαιναν σε αυτά, είτε τραβώντας με ιμάντες που είχαν δέσει στα κλεμμένα αυτοκίνητα τα ρολά ασφαλείας, είτε πέφτοντας με τα κλεμμένα αυτοκίνητα στις τζαμαρίες των καταστημάτων. Στη συνέχεια, κι αφού είχαν κλέψει το κατάστημα, έφευγαν χρησιμοποιώντας κλεμμένες μοτοσικλέτες που εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία.

Η σύλληψή τους έγινε το πρωί της Παρασκευής, μετά απο καταδίωξη κι ενώ είχαν διαρρήξει κοσμηματοπωλείο στην Ηλιούπολη.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν:

-μικρή ποσότητα κοσμημάτων,
-ενα πιστόλι με γεμιστήρα με πέντε (5) φυσίγγια
-πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
-μικροποσότητα ινδικής κάνναβης
-διαρρηκτικά εργαλεία
-μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM
-κλεμμένα είδη ρουχισμού, κ.λπ.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Διαβάστε
Το βίντεο ντοκουμέντο του NewsIt και η σύλληψη της μεγάλης συμμορίας – Ο ένας καταζητείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η συμμορία θρύλος – Ποιοι είναι οι “Ροζ Πάνθηρες”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε