Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανέβασε γυμνές φωτογραφίες 15χρονης στο Facebook

Ανέβασε γυμνές φωτογραφίες 15χρονης στο Facebook

Η 15χρονη “γνώρισε” τον 21χρονο μέσω Facebook. Δυστυχώς τον εμπιστεύτηκε. Ο 21χρονος την έπεισε μάλιστα να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες.

Αυτό ήταν το λάθος του κοριτσιού. Αμέσως ο 21χρονος άρχισε να την εκβιάζει ζητούσε να του στείλει και άλλες φωτογραφίες και βίντεο απειλώντας τη ότι σε διαφορετική περίπτωση θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες και ότι θα ενημερώσει τη μητέρα της.

Η 15χρονη υπέκυψε στον εκβιασμό. Έστειλε κι άλλες φωτογραφίες και βίντεο στον 21χρονο.

Μετά από άρνησή της να του στείλει ακόμη περισσότερα αρχεία, ο δράστης παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε (370) γυμνές φωτογραφίες της. Επιπλέον, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα μεταβεί στην οικία της με φίλους του για να τη χτυπήσει.

Ευτυχώς το κορίτσι σε αυτό το σημείο ενημέρωσε τη μητέρα του. Έτσι ειδοποιήθηκε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και ο δράστης βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε