Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανήλικοι δολοφόνοι και βιαστές – Ένας στους δύο με ποινές από 5 ως 15 χρόνια

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ανήλικοι εγκληματίες έχουν… ξεπεράσει ακόμη και εγκλήματα όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι κλοπές και η μαστροπεία

Πλέον και στη χώρα μας το “αστυνομικό δελτίο” καταγράφει δολοφονίες και βιασμούς με δράστες ανήλικα αγόρια και κορίτσια, ακόμη και δράση συμμοριών.

Δυστυχώς πλέον τα… αποτελέσματα των δικών δείχνουν ότι τα εγκλήματα που διαπράττονται από ανήλικους γίνονται όλο και πιο σοβαρά καθώς πλέον σχεδόν ο ένας στους δύο (ποσοστό 45%) καταδικάζεται με ποινή από πέντε ως και 15 χρόνια.

Μονάχα τον περασμένο Οκτώβριο καταγράφηκαν 11 βιασμοί με δράστες ανήλικους 15 και 16 ετών.

Σε μια ληστεία μετά φόνου στην Αττική με θύμα μια υπερήλικη γυναίκα οι δράστες στην πλειοψηφία τους ήταν επίσης ανήλικοι.

Το περασμένο καλοκαίρι ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίστηκε από το έγκλημα δυο κοριτσιών στην Κερκίνη. Σκότωσαν έναν παππού για να του αρπάξουν 10 ευρώ.

Δυστυχώς οι επιστήμονες τονίζουν ότι στην αύξηση της εγκληματικότητας αυτής συμβάλει η οικονομική κρίση.

Παράλληλα οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά και καμία κοινωνική μέριμνα που θα μπορούσε να προλάβει τέτοια φαινόμενα. Αναφέρουν μάλιστα ως παράδειγμα την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, όπου για τρία χρόνια υπήρχε μόνο μία κοινωνική λειτουργός, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, στον Βόλο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε