Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανθρωποκυνηγητό για τους ασύλληπτους ληστές του Μουσείου -ΦΩΤΟ και Video

Ανθρωποκυνηγητό για τους ασύλληπτους ληστές του Μουσείου -ΦΩΤΟ και Video

Δύο ακόμη άτομα από την Πάτρα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί αναζητεί η Αστυνομία για την υπόθεση της ληστείας στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαίας Ολυμπίας, το περασμένο Φεβρουάριο.

Πρόκειται για έναν 58χρονο και έναν 33χρονο, που κατοικούν στην Πάτρα.

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πάτρας μεταφέρθηκαν στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου οι τρεις συλληφθέντες που ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Η σύλληψη των τριών ενός 41χρονου που διέμενε στην Αθήνα, ενός 50χρονου από την Πάτρα και ενός 36χρονου, επίσης από την Πάτρα ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου

Ο 41χρονος που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας ήταν αυτός που προσπάθησε να πουλήσει, έναντι 300.000 ευρώ, χρυσό δακτυλίδι που είχε κλαπεί από το μουσείο, σε αστυνομικό της Ασφάλειας Πατρών, ο οποίος παρουσιάστηκε ως “αγοραστής”.

Όπως γράφει το thebest.gr η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο της Πάτρας μετά από αρκετές αναβολές στη 1.00 τα ξημερώματα. Ο αστυνομικός πήγε στο δωμάτιο που τον περίμενε ο δράστης και αφού του έδειξε τα χρήματα, παρέλαβε το δαχτυλίδι.

Την ίδια στιγμή εκδηλώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς που βρίσκονταν σε διπλανά δωμάτια, και τότε ο 41χρονος, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, χρησιμοποίησε ανεπιτυχώς πιστόλι που είχε πάνω του.

Εκτός του 41χρονου συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο συνεργοί του που βρίσκονταν στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι τα αρχαία αντικείμεναήταν θαμμένα μέσα σε τσουβάλι σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία.

Αυτά μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την καταγραφή τους, διαπιστώθηκε ότι ανευρέθηκαν στο σύνολό τους. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της ληστείας είχαν αφαιρέσει συνολικά 77 αρχαία αντικείμενα

Την επόμενη εβδομάδα τα εκθέματα αναμένεται να επιστρέψουν στις προθήκες του Μουσείου.

Την ικανοποίηση τους για την εξιχνίαση της υπόθεσης εξέφρασαν οι Υπουργοί Δένδιας και Τζαβάρας ενώ δηλώσεις έκανε και η Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης έκανε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Χρήστος Μανούρας κατά τη διάρκεια των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο με τα κλοπιμαία.

Το χρονικό

Η ληστεία είχε γίνει το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου. Γύρω στις 7:30 δύο άνδρες, με στολές παραλλαγής και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο Μουσείο και με την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν τη φύλακα την ώρα που έθετε εκτός λειτουργίας το σύστημα συναγερμού, για να μπει στο κτήριο και να αναλάβει υπηρεσία. Σπάζοντας τις γυάλινες προθήκες αφαίρεσαν τα εκθέματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η φύλακας κατάφερε να λυθεί λίγο μετά τις 7:50, και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Το δαχτυλίδι που οδήγησε στη σύλληψη των αρχαιοκάπηλων – Φωτό-video

Ολυμπία: Το πολυτιμότερο λάφυρο των ληστών του μουσείου

Χτύπημα κατά παραγγελία; Οι επίμονες ερωτήσεις των ληστών στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε