Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Απαγωγέας το ίδιο του το… “παιδί”;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Έξι μήνες μετά την απαγωγή της Ευανθίας Φραγκογιώργη συντρόφου του εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη η αστυνομία έφτασε στην άκρη του νήματος.

   

Τον είχε φέρει 17 χρονών από την Αίγυπτο. Τον σπούδασε καπετάνιο, τον πάντρεψε, του πήρε σπίτι. Τον είχε προσωπικό καπετάνιο στο σκάφος του, και οδηγό του, τον είχε σαν παιδί του.
 
Το «δεξί χέρι» του 81χρονου εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη, ήταν ο οδηγός της 74χρονης συντρόφου του, όταν η σπείρα των απαγωγέων στις 19 Ιουνίου 2009, την άρπαξε από φανάρι στο Π. Φάληρο όταν πήγαιναν για μπάνιο.
 
Οι απαγωγείς είχαν πάρει και τον 35χρονο Αιγύπτιο, τον οποίο δήθεν απελευθέρωσαν το ίδιο βράδυ. Αυτός ο «ευεργετημένος» άνθρωπος φέρεται από την αστυνομία, να συμμετείχε στην σπείρα των απαγωγέων ως πληροφοριοδότης και κύριος αρωγός των δραστών. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο Αιγύπτιους οδηγούς της οικογένειας, 35 και 32 χρόνων, τρεις άνδρες από την Αλβανία, ηλικίας 27, 28 και 37 χρόνων. Αναζητείται ο «εγκέφαλος» της συμμορίας ένας 29χρονος από την Αλβανία και δύο ακόμη ομοεθνείς του, 30 και 31 χρόνων, οι οποίοι έφυγαν στην γειτονική χώρα αμέσως μετά την παράδοση των λύτρων 1.800.000 ευρώ και την απελευθέρωση της ομήρου, Ευανθίας Φραγκογιώργη .

 
Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των δραστών χρησιμοποιώντας το ειδικό λογισμικό Ι2 (Intelligence 2), πρόγραμμα διασταύρωσης στοιχείων και επικοινωνιών, που είχαν οι δράστες μεταξύ τους 20 ημέρες πριν την απαγωγή έως και την απελευθέρωση της 74χρονης όταν και αυτές διακόπηκαν. Υπήρξε επίσης, ταυτοποίηση της φωνής, του διαπραγματευτή των λύτρων και «εγκέφαλου» της συμμορίας. 

Ένας από τους συλληφθέντες φαίνεται να ομολογεί την συμμετοχή του στην απαγωγή, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πήρε λύτρα, ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε αυτή. Οι δύο Αιγύπτιοι οδηγοί έως και τη σύλληψή τους συνέχιζαν να εργάζονταν στο πλευρό του 81χρονου εφοπλιστή. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει τα λύτρα όπως και το κρησφύγετο που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά 7 χαρτονομίσματα από τα λύτρα, 6 των 200 ευρώ και 1 των 100 ευρώ, στην Αθήνα, το Σχηματάρι, το Αγρίνιο και την Τρίπολη. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του «εγκεφάλου» της σπείρας των απαγωγέων αγόρασε στην Αλβανία μεγάλο ακίνητο αξίας 140.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος του εφοπλιστή, μιλώντας στο Newsit δήλωσε ότι ο κ.Θεοδωρίδης είναι  χαρούμενος με την εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά από την άλλη πλευρά είναι σίγουρος ότι ο καπετάνιος που τον είχε 17 χρόνια μαζί του δεν έχει καμία ανάμειξη με την απαγωγή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε