Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα στον Λ.Λαυρεντιάδη – Τι απαντά ο ίδιος ο επιχειρηματίας

Απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα στον Λ.Λαυρεντιάδη – Τι απαντά ο ίδιος ο επιχειρηματίας

Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για έξι από τους συνολικά 28 κατηγορούμενους στην υπόθεσης της Proton Bank, διατάσσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Δραγάτσης.

Αυτό, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για την άσκηση δίωξης, στην οποία τονίζει την «ανάγκη διενέργειας λήψης νόμιμων μέτρων προς τη διασφάλιση δικαστικής λογοδοσίας όλων των κατηγορουμένων».

Ο κ. Δραγάτσης, που διενήργησε πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία χορήγησε η τράπεζα, εξέδωσε διάταξη όχι για το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση, αλλά για έξι για τους οποίους ήδη έχει σταλεί σήμα σε Αστυνομία, αεροδρόμια, λιμάνια κ.α.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι κατηγορούμενοι αφορούν στα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεσης επίσης σε συνδυασμό με το Ν. 1608/50, που αφορά το σύνολο των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

  Σε «συνομωσία» που εξυφάνθηκε εναντίον του αλλά και σε «συμφέροντα» και «σκοπιμότητες» που είχαν ως αποτέλεσμα την «τροϊκοποίηση» της Proton Bank την οποία «άρπαξαν από τα χέρια χιλιάδων Ελλήνων μετόχων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων που χορήγησε η τράπεζα σε εταιρείες άμεσων ή έμμεσων συμφερόντων του, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο επιχειρηματίας τονίζει πως δεν εκβιάζεται και ότι είναι «μαχητής διότι για εμένα η νίκη είναι συνήθεια».

 Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Λαυρεντιάδη έχει ως εξής:

    «Αρνούμαι το σύνολο των αποδιδόμενων σε μένα κατηγοριών. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αλήθεια και την προστασία της τιμής της οικογένειάς μου και της υπόληψής μου. Θα αποδείξω το μέγεθος της συνομωσίας που εξυφάνθηκε εναντίον ενός Έλληνα επιχειρηματία που πιστεύει στην Ελλάδα και στο Θεό.

    Επισημαίνω την ανασφάλεια που νιώθω ως Έλληνας πολίτης παρακολουθώντας τους εκπροσώπους του πολιτικού και δικαστικού κατεστημένου συστήματος, να αλληλοκατηγορούνται δημόσια για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, που οι εισαγγελείς είτε αγνοούν είτε επιλέγουν να αγνοούν. Η αλήθεια, βέβαια, είναι μία και είναι πολύ απλή: Άρπαξαν μια τράπεζα από τα χέρια χιλιάδων Ελλήνων μετόχων και έστησαν την πρώτη τράπεζα ιδιοκτησίας τρόικας. Στο πλαίσιο αυτό προσέφυγα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατέθεσα αίτηση ακυρώσεως κατά της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για την “τροϊκοποίηση” της τράπεζας.

    Δεν συμβιβάζομαι με καμιά νοσηρότητα και δεν εκβιάζομαι. Δεν συμβιβάστηκα ούτε καν με την ασθένειά μου. Είμαι μαχητής, διότι για μένα η νίκη είναι συνήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διώξεις κατά Λαυρεντιάδη και άλλων 27 ζητά ο εισαγγελέας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε