Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Απάτη – μαμούθ με τα λάστιχα λεωφορείων και τρόλεϊ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

2,5 εκατομμύρια άρπαξε με πλαστά δικαιολογητικά ένας 59χρονος από το δημόσιο μετέχοντας σε διαγωνισμούς για τα λάστιχα των οχημάτων της ΟΣΥ στην Αττική

Ο 59χρονος κατηγορείται για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. καθώς από το 2012 συμμετείχε σε διαγωνισμούς για την προμήθεια ελαστικών με πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία η επιχείρησή του προκειμένου να προσφέρει την χαμηλότερη τιμή, προσκόμιζε στο φάκελο της τεχνικής προσφοράς πλαστά πιστοποιητικά ξένου οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με τα οποία τα προσφερόμενα ελαστικά, που παράγονταν σε χώρα της Ασίας, πληρούσαν τόσο τις προδιαγραφές της προκήρυξης της Ο.ΣΥ. Α.Ε. όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. προμηθεύθηκε από την επιχείρηση του 59χρονου τουλάχιστον 9.000 ελαστικά, διαφόρων διαστάσεων, αμφιβόλου ποιότητας, από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή, και κατέβαλε στην εταιρεία του 59χρονου 2.523.000€.

Σύμφωνα με την Οικονομική αστυνομία η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου προσδιορισθεί επακριβώς η έκταση της απάτης, καθώς και τυχόν παράνομη εμπλοκή – συμμετοχή σε άλλους δημόσιους διαγωνισμούς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε