Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Απάτη με… πηλίκο! Χειροπέδες σε πρώην στρατιωτικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 58χρονος πρώην στρατιωτικός για απάτη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που πίστευαν ότι μέσω της εταιρείας που είχε συστήσει με συνεργούς του θα έκαναν επενδύσεις που θα τους απέφεραν μεγάλα κέρδη…

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 58χρονος, δυο ακόμη Έλληνες και ένας υπήκοος Ελβετίας είχαν συστήσει μια εταιρεία offshore και είχαν ανοίξει γραφεία στην Ελλάδα … ψαρεύοντας θύματα. Οι δράστες παρουσιαζόταν ως οικονομικοί, επενδυτικοί σύμβουλοι, αναλυτές, ειδήμονες στις επενδύσεις, επικαλούμενοι εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές γνώσεις. Διαφήμιζαν τις εταιρικές δομές ως «κολοσσούς» με διεθνές κύρος και εμβέλεια και υπόσχονταν μεγάλα κέρδη και συνεχείς κερδοφόρες αποδόσεις. Μάλιστα διαβεβαίωναν τα θύματά τους ότι το κεφάλαιό τους είναι απολύτως εγγυημένο και μη υποκείμενο σε αυξομειώσεις. Για να πείσουν τα θύματά τους εξέδιδαν και τίτλους μετοχών, που μοίραζαν στους επενδυτές, ως επιβεβαιωτικές των υποτιθέμενων κεφαλαίων που τους αναλογούσαν. Ήθελαν με τον τρόπο αυτό να ρίξουν στάχτη στα μάτια των επενδυτών που έτσι θα πίστευαν πιο εύκολα ότι τα χρήματα τους υπάρχουν και είναι ασφαλή.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες είχαν καταφέρει να αρπάξουν 100.000 ευρώ και περισσότερα από 560.000 δολάρια ΗΠΑ από τα θύματά τους.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε