Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απειλούν με δολοφονίες δικαστικών οι Πυρήνες της Φωτιάς – Κάλεσμα για συνεργασία με τη διεθνή τρομοκρατία

– Ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στο Πρωτοδικείο η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
– Απειλούν ανοιχτά με νέες επιθέσεις αλλά και με ένοπλα “τετ α τετ”
– Από την προκήρυξη φαίνεται σύνδεση τρομοκρατών με το κοινό ποινικό έγκλημα

Xρησιμοποιεί για άλλη μια φορά το σήμα της, όπως και στην προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης των επιθέσεων με τα παγιδευμένα πακέτα. Η προκήρυξη αυτή είναι ιδιαίτερα επιθετική και εξαπολύονται σαφέστατες απειλές ακόμα και για ένοπλες επιθέσεις κατά δικαστών και πολιτικών

Διατυπώνουν επίσης ωμές απειλές εναντίον των δικαστικών λειτουργών. Η οργάνωση αφιερώνει μάλιστα την επίθεση στους προφυλακισμένους ως κατηγρούμενους για συμμετοχή σε αυτήν, Τσάκαλο, Αργυρού και Χατζημιχελάκη, επιβέβαιώνοντας έτσι εμμέσως την εμπλοκή τους.

Συγκεκριμένα, μιλούν για αντιστοίχιση για κάθε έτος ποινής των κατηγορουμένων με ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις “αυλές των σπιτιών δικαστών και στα αυτοκίνητα ή τα γραφεία τους” και σημειώνουν με νόημα ότι δεν αποκλείουν και τις προσωπικές συναντήσεις “τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος”.

Στο επίκεντρο της προκήρυξης βρίσκεται η δικαιοσυνη και οι λειτουργοί της. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η αντιτρομοκρατική είχε συνδέσει τη συγκεκριμένη επίθεση με την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους Πυρήνες στις 17 Ιανουαρίου.

Οι τρομοκράτες κάνουν εκτενή αναφορά σε σημαντικά στοιχεία της επίθεσης, κάνοντας λόγο για χαρτογράφηση της περιοχής. Ωστόσο, κρίνεται ανησυχητικό το γεγονός πως αναφέρουν πως διέθεταν οπλική υπεροχή και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ακόμα και έναν έλεγχο από την ομάδα ΔΙΑΣ ή άλλους αστυνομικούς.

Μεταξύ άλλων περιγράφουν με λεπτομέρειες πως ακριβώς τοποθέτησαν την βόμβα.

…”Χαρτογραφήσαμε την περιοχή, υπολογίσαμε την απόσταση της Γενικής Κλινικής για να μην συμβεί το παραμικρό, παρακολουθήσαμε τις κινήσεις και τις βάρδιες των ειδικών φρουρών στο φυλάκιο ανάμεσα στο πρωτοδικείο και το εφετείο, χρονομετρήσαμε τη συσκότιση που επικρατεί στις 7:15 το πρωί όταν κλείνουν τα φώτα του δρόμου, τη συχνότητα του δρομολογίου των γουρουνιών της ΔΙ.ΑΣ. από το στόχο, απαλλοτριώσαμε τα οχήματα που χρειαζόμασταν και περάσαμε στην επίθεση. Σχηματίσαμε μία άρτια επιχειρησιακή ομάδα πανέτοιμη να επιτεθεί σε οποιαδήποτε εμπλοκή. Δύο συνοδευτικά οχήματα υποστήριξης επόπτευαν το πρωτοδικείο τόσο πριν την τοποθέτηση της μηχανής με τη βόμβα, όσο και κατά το τελικό στάδιο της στάθμευσης της, όπου το ένα από τα δύο παρέλαβε και τον σύντροφο που οδηγούσε την μηχανή. Η διάταξη της ομάδας υποστήριξης ήταν τέτοια ώστε να μπορεί να καθυποτάξει άμεσα τον ειδικό φρουρό στην σπάνια περίπτωση που αυτός αντιλαμβανόταν κάτι, αλλά και να αιφνιδιάσει οποιαδήποτε αστυνομική μεταβλητή δύναμη (π.χ. έλεγχος στον αναβάτη της μηχανής από τους ΔΙΑΣ ή από τυχαίο διερχόμενο περιπολικό). Τόσο η θέση μας, όσο και η οπλική μας υπεροχή θα ήταν ικανή να μας απεμπλέξει και εμείς να φύγουμε αλώβητοι.”

Τι γράφει η προκήρυξη για τις φυλακές

Ιδιαίτερη και μεγάλη αναφορά γίνεταοι και στις φυλακές και τους ποινικούς κρατούμενους, τους οποίους μάλιστα καλούν σε γενική ανυπακοή, κάτι που ίσως ερμηνεύεται και η πρώτη επίσημη παραδοχή για σύνδεση των τρομοκρατών με το κοινό ποινικό έγκλημα. Μάλιστα, δίνουν λεπτομερή στοιχεία για τις φυλακές, λέγοντας πως εάν οι 2500 κρατούμενοι έναντι 50 σωφρονιστικών υπαλλήλων αποφασίσουν να αρνηθούν να συνεργατούν, τότε τη φυλακή θα την γκρεμίσουν με τα νύχια τους εν μία νυκτί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε