Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Απίστευτη γκάφα στη δίκη της Χρυσής Αυγής!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου οι παράγοντες της δίκης της Χρυσής Αυγής αντί να δουν στο εδώλιο μόνο τους κατηγορουμένους της υπόθεσης είδαν και τον Παναγιώτη Βλαστό να βρίσκεται στην δικαστική αίθουσα.
Αρχικά επικράτησε αναστάτωση καθώς ο λάθος προγραμματισμός έφερε τους κατηγορούμενους των δυο υποθέσων στο ίδιο εδώλιο.

Αρχικά στην έδρα ανέβηκαν οι δικαστές που εξετάζουν την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού και προχώρησαν άμεσα σε ολιγόλεπτη διακοπή, μέχρι να γίνει μεταφορά των κατηγορουμένων στη διπλανή αίθουσα. Στη συνέχεια στην έδρα ανέβηκε η σύνθεση του δικαστηρίου της Χρυςής Αυγής και η συνεδρίαση ξεκίνησε με το αίτημα της νεοδιορισθείσας δικηγόρου του κατηγορούμενου Ι.Άγγου να ορισθεί από το δικαςτήριο και δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, καθώς η ίδια λόγω φόρτου εργαςίας δεν θα μπορεί να παρίσταται σε όλες τις συνεδριάσεις.
Το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα για να ορίσει νέο δικηγόρο από τον κατάλογο.
Τελικά η συνεδρίαση του δικαστηρίου άρχισε με την εξέταση μάρτυρα αστυνομικού.
Στη δικα στική αίθουσα βρέθηκαν μόνο 2 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους , με τον Γιώργο Ρουπακιά να επιλέγει και σήμερα να μην καθίσει στο εδώλιο και να παραμείνει σπίτι του όπου βρίσκεται σε κάτ´ οίκον περιορισμό.
Στα τελευταία καθισματα η Μαγδα Φυσσα
παρακολουθεί σιωπηλή τη διαδικασια.

Ο μάρτυρας, Νίκος Ντάφος , είναι οδηγός του περιπολικού στο οποιο οδηγήθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς αμέσως τη σύλληψη του.
Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς την σύλληψη του Γ. Ρουπακιά ο οποίος , όπως είπε, δεν αντιστάθηκε και απαντώντας σε ερωτήσεις της πρόεδρου εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως ο Γιωργος Ρουπακιάς ειπε πως ηταν της Χρυσής Αυγής.”Επι λέξη είπε (σ.σ. ο Ρουπακίας) είμαι της Χρυσής Αυγής” ανέφερε και υπογράμμισε πως κανείς δεν επιχείρησε να αποσπάσει τον Ρουπακιά από τα χέρια της αστυνομίας ” κανείς δεν ρώτησε γιατί τον βάζουμε στο περιπολικό “.
Παράλληλα τόνισε πως ο Γιώργος Ρουπακιας
” Ήταν ήρεμος και κάπνιζε “. Σύμφωνα με τον μάρτυρα όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εκείνος απάντησε ότι ” την έπεσαν σε κάποιο δικό μας” . Στην ερώτηση που του έκαναν αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού , καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δυο ομάδων , ο αστυνομικός κατέθεσε πως απάντησε “είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά”. Ο αστυνομικός είπε στο δικαστήριο πως ενημέρωσαν το Κέντρο ότι η συμπλοκή δεν αφορά φιλάθλους αλλά “ψάχνουμε άτομα της Χρυσής Αυγής”.

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε