Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Απίστευτο αστυνομικό φιάσκο στο Πέραμα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έψαχναν τον δράστη μέσα στο ferry boat στο Πέραμα και ο δράστης ήταν απέξω και τελικά διέφυγε μέσα από τα χέρια τους.

Ένα «τερατώδες» αστυνομικό φιάσκο εξελίχθηκε χθες το πρωί στο Πέραμα, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, έχασαν τον ουκρανό δράστη της δολοφονίας του 30χρονου συνάδελφού τους Σπύρου Θεοδώρου και του τραυματισμού του 34χρονου Γιώργου Αναγνωστόπουλου, στις 2 Απριλίου 2009 στα Πατήσια, και συνέλαβαν τον αδερφό του.

Επιχείρησαν μάλιστα να καλύψουν το αστυνομικό λάθος, παρότι εισέβαλλαν στο ferry boat «Θεοτόκος» που εκτελεί δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα, με τους επιβάτες να αναφέρουν «πειρατεία» και τον Δήμαρχο για επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Νόμιζαν ότι ο δράστης είχε διαφύγει με αυτό, ενώ στη συνέχεια όταν τον έχασαν, έκαναν λόγο για έναν απλό ληστή αυτοκινήτου!

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, εδώ και έναν μήνα περίπου γνώριζαν ότι τα δύο αδέρφια από την Ουκρανία, που φέρονταν ως δράστες της δολοφονίας του αστυνομικού είχαν επιστρέψει στη χώρα μας. 

Μετά από πολυήμερες έρευνες κατόρθωσαν να τους εντοπίσουν, αναβάλλοντας όμως τη σύλληψή τους προκειμένου να δουν τις παράνομες επαφές τους και να μικρύνει και ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τις κρίσεις των αξιωματικών και των ανακατατάξεων του Ελληνικού FBI. 

Χθες στις 07:00 το πρωί αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψη των δύο αδερφών μέσα σε διαμέρισμα στην περιοχή του Περάματος. Πράγματι οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν τον έναν αδερφό μαζί με τρεις κοπέλες, παρότι εκτιμούσαν ότι εκεί βρισκόταν και ο δράστης. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του υπουργείου αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έμειναν στο διαμέρισμα μαζί με τους συλληφθέντες προκειμένου να επιστρέψει και ο άλλος αδελφός εκείνος που είχε τραβήξει την σκανδάλη του πιστολιού που σκότωσε τον έναν αστυνομικό και τραυμάτισε τον δεύτερο.

Εκείνος φαίνεται να επέστρεφε στο διαμέρισμα μεταξύ 09:00 και 10:00 χθες το πρωί, ωστόσο άγνωστο πως φαίνεται να κατάλαβε την αστυνομική ενέδρα και τράπηκε σε φυγή καταδιωκόμενος από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από την πολυκατοικία. Με ένα πιστόλι στα χέρια ακινητοποίησε τον οδηγό αυτοκινήτου, ενός τζιπ Βιτάρα, επιβιβάστηκε σε αυτό και ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση το λιμάνι του Περάματος. Οι αστυνομικοί συνέχισαν με συμβατικά αυτοκίνητα την καταδίωξη και εντόπισαν το όχημα που είχε αρπάξει έξω από το λιμάνι. Εκτιμώντας ότι μπορεί να είχε επιβιβαστεί στο φέρι μπότ  «Θεοτόκος», μπήκαν σε αυτό, με τον κίνδυνο ομηρίας να ελογχεύει, και ταξίδευσαν έως τα Παλούκια, χωρίς όμως να εντοπίσουν σε όλο το πλοίο τα ίχνη του δολοφόνου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Το βράδυ της 2ας Απριλίου 2009 την πρώτη μέρα λειτουργίας της ομάδας «Δέλτα» της αστυνομίας, οι αστυνομικοί της είχαν λάβει κλήση για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στην οδό Πανσελήνου στα Πατήσια. Ο Σπύρος Θεοδώρου και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ήταν οι πρώτοι από τους αστυνομικούς της ομάδας που έφθασαν εκεί, εντοπίζοντας στην οδό Σκιάθου έναν νεαρό δίπλα σε ένα μοτοποδήλατο. 

Τον ακινητοποίησαν και επιχείρησαν να τον δεσμεύσουν, όταν  παρενέβη 50χρονη γυναίκα ιδιωτικής υπαλλήλου μηχανολόγου-μηχανικού, που κατέβαζε τα σκουπίδια, αποσπώντας την προσοχή των αστυνομικών δίνοντας την ευκαιρία στον κρυμμένο δολοφόνο να κινηθεί αιφνιδιαστικά εναντίον τους και να τους πυροβολήσει σχεδόν εξ επαφής. Ο 30χρονος αστυφύλακας, με τραύμα στην ινιακή χώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου 63 μέρες αργότερα χάνει την μάχη, ενώ ο 34χρονος συνάδελφός του έφερε ένα επιδερμικό τραύμα στο τριχωτό του κεφαλιού του.
 
Μετά την δολοφονική επίθεση οι δράστες είχαν πάρει τις ζώνες με τα όπλα των αστυνομικών και τα κινητά τους. Ένα αστυνομικό όπλο φαίνεται να εντοπίστηκε στην κατοχή του συλληφθέντα αδερφού στο Πέραμα. 

Το ένα πιστόλι που χρησιμοποίησαν ήταν μάρκας Μακάροφ των 9 mm SHORT και περίστροφο Ναγκάτ των 7,62 mm, εξαιρετικά σπάνιο και παμπάλαιο, του 1895, με μεγάλη δυσκολία στην προμήθεια πυρομαχικών, και τα δύο  ανατολικής προέλευσης, με το δεύτερο να έχει την ιδιαιτερότητα ότι περνά από πατέρα σε γιο, μελών της Ρωσικής Μαφίας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε