Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Την πόρτα των φυλακών περνάει σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, μετά από παραμονή 30 μηνών αρχικά στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου και από τον Απρίλιο του 2015 στις φυλακές Κορυδαλλού! Σήμερα για τον κατηγορούμενο λήγει το ανώτατο επιτρεπτό όριο της προσωρινής του κράτησης.

Επισημαίνεται πως με το υπ΄αριθμόν 260/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του με αυστηρούς (όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο ) περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, στον κατηγορούμενο με το βούλευμα αποφυλάκισης επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι του κατ’ οίκον περιορισμού υπό 24ώρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης με αστυνομική συνοδεία μόνο, κατά τις ημέρες της δίκης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί για δύο πράξεις, τόσο για τη δολοφονία του 34χρόνου μουσικού, Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 όσο και την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Συνολικά το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και για τις δύο περιπτώσεις ήταν οι 30 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος αποφυλακίζεται με τη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται έντεκα μήνες μετά την έναρξη της σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η ακροαματική διαδικασία έχει αρχίσει από τον Απρίλιο του 2015. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, και συγκεκριμένα από τις 11 Ιανουαρίου η δίκη έχει διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής, η ακροαματική διαδικασία εξελίσσεται με εντυπωσιακά αργούς ρυθμούς καθώς έχουν εξεταστεί περίπου 15 από τους συνολικά 130 μάρτυρες κατηγορίας (συνολικά μαζί με τους υπεράσπισης αναμένεται να ξεπεράσουν τους 150) στην υπόθεση. Μάλιστα η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, πολλές φορές, έκρουσε τον “κώδωνα” του κινδύνου στους παράγοντες της δίκης για τη παρέλευση των ανωτάτων ορίων προσωρινής κράτησης και των αργών ρυθμών με τους οποίους εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν ο τελευταίος από τους προσωρινά κρατούμενους ο οποίος παρέμεινε στη φυλακή. Ο γενικός γραμματέα του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος και τα άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη έχουν δει την «έξοδο» των φυλακών εδώ και καιρό!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε