Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα σωματεμπόρων στη Μεσσηνία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα μέλη του, εκμεταλλεύονταν αλλοδαπές γυναίκες. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων του κυκλώματος που αναζητούνται…

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 46,40 και 60 ετών, καθώς και μια Ρωσίδα που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 46χρονος μαζί με την αλλοδαπή, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της εργασίας.
Αφού τις μετέφεραν στην χώρα στη συνέχεια τις παρέδιδαν, παρά την θέληση τους, σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Στην Καλαμάτα στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας εντοπίστηκε σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει ο 40χρονος, στο οποίο μάλιστα είχε τοποθετηθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Μέσα σε αυτό, βρέθηκαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρωσίας και Ουκρανίας, εκ των οποίων η δεύτερη, όπως προέκυψε από την έρευνα είναι θύμα του κυκλώματος.

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι, ακόμα μία αλλοδαπή, από τη Ρωσία, είχε μεταφερθεί από το συγκεκριμένο σπίτι, στην Λαμία, όπου την παρέλαβε ο 60χρονος, ο οποίος την ανάγκαζε να εκδίδεται. Η αλλοδαπή εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στις δυο γυναίκες θύματα, γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις, ενώ μεταφέρθηκαν για να φιλοξενηθούν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε ακόμα:

Φθιώτιδα: “Χτενίζουν” την περιοχή για τους ληστές των ηλικιωμένων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε