Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για την “Επιχείρηση Χιμαίρα” και τους διακινητές ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένας Αρχηγός, ενάμιση τόνος χασίς, 19 εκατομμύρια ευρώ, σύμπραξη δυο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων και διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και έξω από σχολεία, είναι τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την εικόνα της Μαφίας του κέντρου των Αθηνών, την οποία εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, καθαρίζοντας έτσι μετά από πολλά χρόνια το ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας.

Περιοχές, όπως τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, η Πλατεία Αμερικής, η οδός Δροσοπούλου στην Κυψέλη, ο πεζόδρομος της Νομικής, το παρκάκι στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, η Πλατεία Κάνιγγος, η πλατεία Βικτωρίας και άλλες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, είχαν μετατραπεί σε υπαίθριο “Σούπερ Μάρκετ” ναρκωτικών, με διακινητές Αφρικανούς και χονδρεμπόρους Αλβανούς Μαφιόζους, οι οποίοι εκπλήρωναν ακόμα και συμβόλαια θανάτου.
Οι δαιδαλώδεις σύμπραξη της Νιγηριανής με την Αλβανική Μαφία τα τελευταία χρόνια, είχε μετατρέψει το κέντρο των Αθηνών σε απαγορευμένη ζώνη για φιλήσυχους πολίτες, καθώς το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών γίνονταν σε κοινή θέα.
Απόφαση της Ασφάλειας Αττικής δεν ήταν να ξεριζώσει απλά κάποιες ομάδες, οι οποίες άμεσα θα αντικαθίστανται από τους Μαφιόζους, αλλά να φτάσουν στην “πηγή”, εν προκειμένω στα “κεφάλια” που κινούσαν τα “νήματα” στην διακίνηση ναρκωτικών, και να τους κλείσει φυλακή.

Έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν για πάνω από 8 μήνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να αποδομήσουν πλήρως την εγκληματική οργάνωση και να συλλάβουν συνολικά και σταδιακά 96 άτομα, από τους μικρούς διακινητές μέχρι τους αρχηγούς που έλεγχαν την διακίνηση και την τροφοδοσία με ναρκωτικά, όλων των ομάδων που είχαν στον έλεγχο τους.
Μόνο μέσα σε οκτώ μήνες οι σπείρες, με καθοδήγηση από την Αλβανία, διακίνησαν στο κέντρο των Αθηνών, ενάμιση τόνο χασίς, ενάμιση κιλό κοκαΐνη, μισό κιλό ηρωίνη και ένα κιλό MDM. Η συνολική αξία των ναρκωτικών που διακινήθηκαν στην “λιανική” αγορά του θανάτου, ξεπέρασε τα 19 εκατομμύρια ευρώ!!!

 

Ο “Γκέντι” και τα τραπουλόχαρτα
 

Τον απόλυτο συντονισμό όλων των εγκληματικών ομάδων που δρούσαν επί χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, είχε ένας Αλβανός “βαρόνος” του χασίς, ο οποίος ποτέ δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα και βέβαια δεν γνωρίζει πού “πέφτει” η Ομόνοια. Αντιθέτως, γνώριζε άριστα να καταμετρά των πακτωλό χρημάτων που “κέρδισε” από την εξαγωγή τους χασίς.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αρχηγού και έτσι κατάφεραν να μάθουν το προσωνύμιο του, καθώς οι συνομιλητές του τον προσφωνούσαν ως “Γκέντι”.
Την διαλογή του χασίς που θα έφθανε στο κέντρο της Αθήνας, την έκαναν τρεις Έλληνες συνεργάτες της Μαφίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πραγματοποιούσουν τακτικά ταξίδια στην Αλβανία, προκειμένου να δοκιμάζουν την ποιότητα του χασίς, και βέβαια να το βαθμολογούν.
Μάλιστα τις καλές ποιότητες που διάλεγαν για τις ομάδες τους, τις “σημάδευαν” με τραπουλόχαρτα, τα οποία σηματοδοτούσαν και την τιμή του κιλού. Συγκεκριμένα και όπως αποδείχθηκε, ο Βαλές Ρήγας, ήταν από τις καλύτερες ποιότητες και το ένα κιλό πωλούταν έναντι 2.000 ευρώ.

 

Διακινούσαν ακόμα και σε σχολεία
 

Οι κακοποιοί που συνελήφθησαν, στην προσπάθεια αναζήτησης νέας πελατείας, δεν δίσταζαν να την στήνουν ακόμα και έξω από σχολεία στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να διακινήσουν χασίς και παράλληλα να προσελκύσουν νέους χρήστες.
Οι αστυνομικοί, επί οκτώ μήνες παρακολουθούσαν τους ναρκέμπορους και διαπίστωσαν την δράση τους ακόμα και κοντά σε σχολεία, όπου έδιναν ναρκωτικά σε ανήλικους μαθητές του Λυκείου, πάντα στο κέντρο των Αθηνών.
Παράλληλα, όλοι οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν μεθόδους αντιπαρακολούθησεις και συγκεκριμένα, άλλη ομάδα αναλάμβανε την καλλιέργεια υδροπονικού χασίς σε θερμοκήπια στο Μαραθώνα, άλλη ομάδα αναλάμβανε την μεταφορά του “προϊόντος” σε αποθηκευτικούς χώρους στο κέντρο και άλλη ομάδα μοίραζε τις ποσότητες στους μικροδιακινητές, στις πιάτσες του κέντρου των Αθηνών.
Μάλιστα οι διακινητές ήταν τόσο εκπαιδευμένοι, προκειμένου να αποφεύγουν την παρακολούθηση, ώστε όταν έδιναν κάποια ποσότητα ναρκωτικού σε πελάτη τους, συγκεντρώνονταν γύρω του πάνω από οκτώ άτομα.
Άλλος έπαιρνε τα χρήματα, άλλος έφευγε για να φέρει το “πράμα”, άλλος το έδινε στο πελάτη και πάντα ανάμεσα σε κύκλο πολλών ανθρώπων. Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί αδυνατούσαν σε εκείνο το στάδιο να καταλάβουν ποιος έκανε την παράδοση και ποιος είχε το γενικό πρόσταγμα.

 

Γλωσσάρι
 

Οι κακοποιοί στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικούς, τους οποίους κατάφεραν να “σπάσουν” οι αστυνομικοί και συγκεκριμένα: “Χαρτιά” ήταν τα χρήματα.
“Γάλα, αλεύρι ,γιαούρτι ή κοτόπουλο” ήταν η κοκαίνη.
“Φωτιστικό, κασέρι, ζαμπόν” ήταν το χασίς.
“Σχολείο” ήταν η φυλακή.
“Μηχανη” ήταν το όπλο.
“Εργαλείο” ήταν η ζυγαριά
“Κρατος” ήταν οι αστυνομικοί και η Ασφάλεια
“Γκαζι” ήταν ο πυροβολισμός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε