Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης – Καταθέσεις στην Ελβετία μέχρι και αυτοκτονίες επιχειρηματιών

Αποκαλύψεις για τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης – Καταθέσεις στην Ελβετία μέχρι και αυτοκτονίες επιχειρηματιών

– Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν όλοι στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την απαγγελία των κατηγοριών
– Λόγω των πολλών ατόμων δεν χωρούσαν πουθενά και τους έβαλαν στο αμφιθέατρο της αστυνομικής διεύθυνσης
– Ποιός επιχειρηματίας φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος – Το όνομά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση Βατοπεδίου
– Πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω από 40 εκατομμύρια βρίσκονται σε καταθέσεις στην Ελβετία

Για περισσότερους από οκτώ μήνες πάνω από 50 άτομα η “αφρόκρεμα” της Θεσσαλονίκης είχαν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από τις διωκτικές αρχές με σκοπό να ερευνηθεί τυχόν ρόλος τους στις πολυμελείς αυτές 4 εγκληματικές ομάδες.

Προς το παρόν ουδείς μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος των ποσών που έχουν διακινηθεί από τις εγκληματικές ομάδες, αλλά φως σε αυτό θα δοθεί απο την άρση του απορρήτου, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταθέσεις των συλληφθέντων. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες όλων των εμπλεκομένων που έχουν καταγραφεί από το γνωστό βαλιτσάκι της ΕΥΠ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, 52 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων, ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη και πρώην τραπεζικό στέλεχος, τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, εν ενεργεία και απότακτος αστυνομικός, δημοσιογράφος και ένας υπάλληλος Π.Α.Ε. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εφοριακός σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να δεχόταν πολλές καταγγελίες εις βάρος των άλλων μελών των 4 εγκληματικών οργανώσεων, τις οποίες βέβαια ποτέ δεν ερευνούσε, ενώ ο δημοσιογράφος πρώην διευθυντικό στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης και γνωστός σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα φέρεται να μεσολαβούσε προς τους υποψήφιους πελάτες, φυσικά με το αζημίωτο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ που κατάγεται από τη Βέροια έχει κατα το παρελθόν αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση ως εφοριακός, είναι μέλος μεγάλου κόμματος και ανήκει στο περιβάλλον γνωστού πολιτικού.

Ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται στις 52, ενώ κατασχέθηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ μετρητά και εκατοντάδες ιδιωτικά συμφωνητικά δανείων.

Μετά τις συλλήψεις και ενώ η έρευνα συνεχίζεται, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανοίγουν κι άλλες υποθέσεις με αφορμή τη δράση των εγκληματικών ομάδων. Μία από αυτές είναι και η αυτοκτονία ενός ιδιαίτερα γνωστού επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του, μετά από πιέσεις που όπως αναφέρουν οι πηγές δεχόταν για άμεση πληρωμή των οφειλών του.

ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Τα μέλη ενός εκ των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που δρούσε με εκβιασμούς και τοκοφλυγίες, φέρεται να έχουν σε καταθέσεις το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετική τράπεζα, ενώ άλλο κύκλωμα στο οποίο φέρεται επικεφαλής ένας επιχειρηματίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, έχει στην κατοχή του σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ “ΛΑΜΠΕΡΗΣ” ΣΠΕΙΡΑΣ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές απο την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να είναι ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων, ο οποίος είναι κουμπάρος με άτομο που έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Μαζί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας συνελήφθη και ένας ακόμη γνωστός επιχειρηματίας της πόλης που έχει εργοστάσιο με σφολιάτες.

ΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ

Μετά τις 52 συλλήψεις, ο “πονοκέφαλος” των αστυνομικών ήταν για το που θα διανυκτερεύσουν οι συλληφθέντες, καθώς ήταν τόσο πολλοί που δεν χωρούσαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Έτσι πρόχειρα φιλοξενήθηκαν στο αμφιθέατρο του κτιρίου όλοι μαζί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ – ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Στις 26-5-2011 δόθηκε σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, για συνδρομή στο 3ο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, περί άρσης του φορολογικού απορρήτου των οικονομικών στοιχείων συγκεκριμένων προσώπων.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας συνέλεξε άμεσα από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και τα παρέδωσε στα γραφεία της σε εντεταλμένο αστυνομικό.

Στις 29-7-2011 η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία, μετά από αίτημά της την ίδια μέρα, στοιχεία που αφορούσαν βεβαιώσεις κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Επιπλέον συμπληρωματικά στοιχεία, παρέδωσε το ΣΔΟΕ σε εντεταλμένους αστυνομικούς στις 8-8-2011, 10-8-2011, 17-8-2011, 6-9-2011, 23-9-2011 και 30-11-2011, ενημερώνοντας παράλληλα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ήδη, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για την διερεύνηση της νομιμότητας χορήγησης βεβαιώσεων κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των ερευνών που διεξάγει ως διωκτική αρχή, το ΣΔΟΕ συνδράμει άμεσα τις προσπάθειες κάθε άλλης διωκτικής αρχής και επικουρεί πάντα την ελληνική Δικαιοσύνη, με αυτονόητο σεβασμό στους χειρισμούς της. Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΔΟΕ συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και κάθε συναφούς έκνομης δραστηριότητας, με στόχο την αποκατάσταση και εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία και πίστης ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αυτό αφορά και  στελέχη του ίδιου του  ΣΔΟΕ, εφόσον παραβιάζουν το νόμο και το καθήκον τους. Και αυτό φάνηκε και στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πασίγνωστοι Θεσσαλονικείς στο μαφιόζικο κύκλωμα που εξάρθρωσε η Αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Στα άδυτα της ”μαφίας” -Τρανταχτά ονόματα, εκβίαζαν και ξέπλεναν ”μαύρο χρήμα”!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε