Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκάλυψη Newsit: Τα μυστικά που κρύβουν οι κάλυκες του Υμηττού

Αποκάλυψη Newsit: Τα μυστικά που κρύβουν οι κάλυκες του Υμηττού

– Κάλυκας Τοκαρεφ ανάμεσα στα πειστήρια που παρουσίασε η αντιτρομοκρατική.
– Ζήτημα χρόνου η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως το οπλοστάσιο του Επαναστατικού αγώνα περιελάμβανε όπλα όπως 9αρια πιστόλια, υποπολυβόλα τύπου MP5  καλάσνικοφ και RPG εκτοξευτές ρουκετών. Ωστόσο στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα με τους κάλυκες που συνέλεξαν από το “πεδίο βολής” των φερόμενων ως τρομοκρατών εμφανίζονται και κάλυκες από όπλα που δεν ανήκουν στο λεγόμενο “οπλοστάσιο”.

Με το κόκκινο βελάκι (Α) έχουμε σημειώσει μερικούς από τους κάλυκες των 9 χιλιοστών που ανήκουν είτε σε πιστόλια είτε στα MP5 αφού και τα δύο ρίχνουν σφαίρες του ίδιου διαμετρήματος.

Με το πράσινο βελάκι (Β) έχουμε σημειώσει κάλυκες από σφαίρες που ρίχνουν τα καλάσνικοφ.

Το ενδιαφέρον όμως αξίζει να εστιαστεί στις επισημάνσεις (Γ) και (Δ). Στην πρώτη περίπτωση (Γ) σύμφωνα με ειδικούς ο κάλυκας ανήκει σε σφαίρα διαμετρήματος 7,62 δηλαδή στο “πεδίο βολής” έριξαν και κάποιοι που είχαν στην κατοχή τους πιστόλι ανατολικού τύπου (τοκάρεφ). Αυτού του τύπου οι σφαίρες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες μιας και διαπερνούν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα !!!.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η επισήμανση (Δ) καθώς ο κάλυκας ανήκει σε 38αρι σπέσιαλ περίστροφο. Αξίζει να θυμίσουμε πως τέτοιο ήταν το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του Λάμπρου Φούντα μετά την ανταλαγή πυρών που είχε με τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας κατέληξε. 
 
Δίνει, λοιπόν, απαντήσεις αλλά και προκαλεί  ερωτήματα η φωτογραφία με τους κάλυκες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική αστυνομία.  Με αυτή τη φωτογραφία οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής προφανώς θέλουν να περάσουν μήνυμα σε κάποιους πως γνωρίζουν περισσότερα από όσα λένε και ενδεχομένως, ότι τοποθετούν στο “πεδίο βολής” συγκεκριμένα άτομα. Πιθανόν η παρουσία του κάλυκα από το 38αρι σπέσιαλ να τοποθετεί και τον Λάμπρο Φούντα στο ίδιο σημείο. Ωστόσο τα αποτελέσματα των βαλιστικών από τους κάλυκες  που να “δένει” τα δύο αυτά όπλα με το σημείο και συγκεκριμένα πρόσωπα  δεν έχουν γίνει γνωστά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :  

Συγκλονιστικό: Συνομιλίες τρομοκρατών για τον 15χρονο Αφγανό

Ηγέτης του Επαναστατικού Αγώνα ο Μαζιώτης

Μαζιώτης και Ρούπα: πως ήταν τότε και πώς είναι σήμερα

Το σχεδιάγραμμα για το χτύπημα στη ΓΑΔΑ

Ειδικό Εφέτη ανακριτή ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε