Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απολογία Άκη: Πολιτική η δίωξή μου! Τις αποφάσεις τις επικύρωνε το ΚΥΣΕΑ

Απολογία Άκη: Πολιτική η δίωξή μου! Τις αποφάσεις τις επικύρωνε το ΚΥΣΕΑ

Μαραθώνια απολογία με δόσεις δίνει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αντιμετωπίζει για την υπόθεση των χρυσών “μιζών” από εξοπλιστικά προγράμματα.

Σήμερα ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά “πολιτική” τη δίωξη σε βάρος του, έκανε λόγο για “κομματική σκευωρία” και σχολίασε τα όσα ακούστηκαν στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά.

“Βρήκαν την αφορμή στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ότι είμαι ένοχος και πανω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονοματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναικα και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητος και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώος”, τόνισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στη σύζυγο του, τη κόρη του και το γιο του, επισημαίνοντας: “Ήρθα στο δικαστήριό σας με την ελπίδα να αποδείξω την αθωότητά μου, η οποία είναι έκδηλη σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Θέλω όμως να εξασφαλίσω και την αθωότητα της γυναίκας μου, του παιδιού μου και της κόρης μου που διώχθηκαν μόνο και μόνο γιατί είναι οικογένειά μου”, προσθέτοντας, συγκινημένος, πως το αποτέλεσμα, όπως είπες ήταν να “εξοστρακίσουν το γιο μου, ένα παιδί οκτώ ετών, 200 χιλιόμετρα μακριά. ΕΣΑτζήδες του Ιωαννίδη έγιναν όλοι. Και όλα αυτά γιατί; Αφού εμένα κυνηγούσαν. Τί τους έφταιξε η οικογένειά μου;”.

Επιπλέον, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφού για μία ακόμα φορά τόνισε πως την τελική απόφαση για την προμήθεια των εξοπλισμών την λάμβανε το ΚΥΣΕΑ, αναφέρθηκε και στον πρώτο του ξάδελφο και συγκατηγορούμενό του, Νίκο Ζήγρα, υποστηρίζοντας ότι ήταν “παρασκηνιακοί κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου που τον οδήγησαν στο να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές”. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η περιβόητη εταιρία Torcaso δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο, καθώς είναι 100% ιδιοκτησία του ξαδέλφου του. Είπε χαρακτηριστικά πως: “ήταν άρρωστος και δέχθηκε να στραφεί εναντίον μου. Η ανάγκη και ο εκβιασμός τον μετέτρεψαν σε άβουλο ον. Αυτή είναι η πολιτική ευθύνη των παρασκηνιακών κύκλων του Γ. Παπανδρέου και δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ. Δεν δίστασαν να κατασκευάσουν κατηγορίες και να βάλουν αθώους ανθρώπους, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, στη φυλακή”.

Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε