Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων φέρνουν οι καταργήσεις -συγχωνεύσεις οργανισμών

Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων φέρνουν οι καταργήσεις -συγχωνεύσεις οργανισμών
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.12.2011 | 12:20
Πρώτη δημοσίευση: 22.12.2011 | 12:20

Ποια εφεδρεία; Το μέτρο-φούσκα που εφευρέθηκε για να λειτουργήσει ως στάχτη στα μάτια της Τρόικας όχι απλά δεν προχώρησε αλλά φαίνεται να γυρνάει μπούμεραγκ και να οδηγεί απευθείας σε απολύσεις καθώς η ελληνική κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της για να πάρει δάνειο αναφέροντας συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ήταν κάτι παραπάνω από συγκεκριμένος μιλώντας το πρωί στον Νίκο Ευαγγελάτο στον Flash, έρχονται απολύσεις, είπε χωρίς περιστροφές και μάλιστα μίλησε για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων:
“Φαίνεται η κυβέρνηση πιέζεται να κάνει απευθείας απολύσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 103, παράγραφος τέσσερα που συνεκπόνησαν οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Προκόπης Παυλόπουλος το 2001 αν καταργούνται φορείς ή συγχωνεύονται φορείς και φεύγουν οι υπάλληλοι, τότε καταργούνται και οι οργανικές θέσεις.”
Ας θυμηθούμε ότι εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ο Αντιπρόεδρος κ. Παγκαλος είχε τονίσει ότι το μόνο συνταγματικό κόλλημα που υπάρχει για την απόλυση Δ.Υ. Είναι η οργανική θέση.
Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής στον Νίκο Ευαγγελάτο στην περίπτωση κατάργησης της θέσης “δεν υπάρχει συνταγματικό κόλλημα απόλυσής τους”.
Κάπως έτσι οι πρώτοι που μπαίνουν σε σειρά απόλυσης είναι οι υπάλληλοι των φορέων που συγχωνεύονται ή καταργούνται, υπάρχουν ήδη αρκετοί με περίπου 7.000 εργαζόμενους, ενώ εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε ότι από το 2012 όλοι οι φορείς μπαίνουν στο μικροσκόπιο, θα επαναπροσδιοριστεί ποιοι είναι οι φορείς που είναι απαραίτητοι και αναλόγως θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Με λίγα λόγια ουσιαστικά ο δρόμος απολύσεων έχει ανοίξει διάπλατα σε πρώτη φάση για όσους ήδη έχει ανακοινωθεί η κατάργηση του φορέα όπου υπηρετούν και προσεχώς για το σύνολο των εργαζόμενων στο Δημόσιο υπό την έννοια ότι ολόκληρο το Δημόσιο μπαίνει σε καθεστώς αναδιάρθρωσης και μάλιστα υπό τις επιταγές ξένων συμβούλων που έρχονται να αναλάβουν (επιβάλουν) αυτό το έργο.

Διαβάστε επίσης:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο