Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 16 Αθήνα Αναλυτικά

Απόπειρα να περάσουν από τα σύνορα λαθραία τσιγάρα ως παιδικά καροτσάκια

Απόπειρα να περάσουν από τα σύνορα λαθραία τσιγάρα ως παιδικά καροτσάκια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.12.2010 | 23:36
Πρώτη δημοσίευση: 01.12.2010 | 19:54

Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.186.414 ευρώ.

Το Τμήμα Πληροφοριών Παραποιημένων και Δίωξης του Β Τελωνείου Θεσσαλονίκης, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των κατατεθειμένων δηλωτικών στον Ο.Λ.Θ., θεώρησε ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την Κίνα και σύμφωνα με το δηλωτικό περιείχε αμαξάκια για τη μεταφορά παιδιών.
 
Το κιβώτιο κατατέθηκε στην Υπηρεσία και από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε περίπου 9,5 εκ. λαθραία τσιγάρα. Άμεσα, υπήρξε δέσμευση του εμπορευματοκιβωτίου και ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης. Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.186.414 ευρώ.

Η ίδια Υπηρεσία εντόπισε εμπορευματοκιβώτιο, επίσης προερχόμενο από την Κίνα, που σύμφωνα με το δηλωτικό περιείχε πλαστικά δοχεία. Σε από κοινού συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι το κιβώτιο περιείχε περίπου 9,2 εκ. λαθραία τσιγάρα.

Η Υπηρεσία προέβη σε δέσμευση, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.244.657 ευρώ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook