Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απόστρατος και επιχειρηματίας διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Απόστρατος και επιχειρηματίας διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

2.500GB βίντεο και φωτογραφίες βρήκαν οι αστυνομικοί σε σκληρούς δίσκους και συσκευές αποθήκευσης που βρέθηκαν στα σπίτια τριών ατόμων που διακινούσαν το υλικό.

Άνθρωποι υπεράνω υποψίας αλλά με αρρωστημένα μυαλά. Ενας 25χρονος συνελήφθη ενώ αναζητούνται ένας 53χρονος, απόστρατος συνταγματάρχης του πυροβολικού κι ένας 33χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εταιρίας ζυμαρικών.

Οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισαν ηλεκτρονικά ίχνη από τα οποία προέκυπτε η διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας από διάφορους χρήστες του ίντερνετ.

Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε η διακίνηση του υλικού της παιδικής πορνογραφίας.

Κλιμάκια εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων οπου βρήκαν συνολικά 10 σκληρούς δίσκους, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 5 μνήμες αποθήκευσης δεδομένων και 4 φορητές συσκευές αποθήκευσης τύπου USB.

Στους σκληρούς δίσκους και στις συσκευές αποθήκευσης βρέθηκαν δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες με ιδιαίτερα σκληρό υλικό πορνογραφίας και κακοποίησης βρεφών.

Τα ψηφιακά αρχεία κατασχέθηκαν για να υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας ενώ άλλες δύο δικογραφίες σχηματίστηκαν, για το ίδιο αδίκημα, σε βάρος του 33χρονου και του 53χρονου ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Ο 25χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Αθηνών.

Διαβάστε

Δικογραφία για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε