Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Απόστρατος υποστράτηγος της Αστυνομίας στο κύκλωμα με τους “νονούς” και τους “μπράβους”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Προμηθευτής όπλων ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
– Στοιχεία για τους δολοφόνους του Λαζαρίδη και του Μαυράκη
– Κασέτες και για αθλητικούς παράγοντες
– 40 εντάλματα, 21 συλλήψεις ως τώρα

Σε … παλιούς γνώριμους πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί. Δεν πρόκειται για κατάδικους ή σεσημασμένους (μόνο) αλλά συναδέλφους τους που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν στη θέση του… διώκτη.
Τα στοιχεία μιλούν για 10 αστυνομικούς, όμως ξεχωρίζει η περίπτωση ενός ανώτατου αξιωματικού που έφτασε στο βαθμό του διευθυντή και αποστρατεύτηκε ως υποστράτηγος ΤΟ 2002
Ο πρώην αξιωματικός φαίνεται ότι είχε αναλάβει το… τμήμα οπλισμού των ανθρώπων της νύχτας με διάφορους τρόπους.
Στις πολλές κόλλες χαρτί οι αστυνομικοί τύλιξαν και συναδέλφους τους. Σε θέσεις-κλειδιά στην ασφάλεια της Θεσσαλονίκης υπηρετούσαν δύο αξιωματικοί που έχουν εμπλοκή ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν και πρώην αστυνομικούς που υπηρετούσαν στην Αθήνα.
Τα στοιχεία λένε ότι η εμπλοκή των αστυνομικών ξεκινούσε από απλό λάδωμα και έφτανε ως και τη συμμετοχή σε εκβιασμούς και όχι μόνο.
Οι αστυνομικοί είχαν κύρια “υποχρέωση” να ειδοποιούν τα κυκλώματα για αστυνομικές έρευνες σε βάρος τους.Οι πληροφορίες του newsit ανεβάζουν τον αριθμό των αστυνομικών σε 10 και φαίνεται ότι μιλάμε για άτομα που είχαν θέσεις σε τμήματα ασφαλείας και την άμεση δράση
Άλλοι κρατικοί υπάλληλοι προμήθευαν τους κακοποιούς με πλαστά πιστοποιητικά για διάφορες παράνομες συναλλαγές τους

“Νονοί” και γνωστοί από υποθέσεις απαγωγής

Μέσα από το κελί της φυλακής φαίνεται ότι κινούσαν τα νήματα κάποιοι από τους επικεφαλής του κυκλώματος. Ορισμένοι σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit είναι παλιοί γνώριμοι από την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Σε τουλάχιστον 30 σπίτια εισέβαλαν οι αστυνομικοί όμως σε σχέση με τον αριθμό των στόχων τα αποτελέσματα ήταν μάλλον φτωχά.
Πολλοί ήταν οι κακοποιοί που κατάφεραν να διαφύγουν. Η έρευνα που κράτησε τουλάχιστον ενάμισι χρόνο τώρα ολοκληρώνεται και σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα και οι υποθέσεις θα κάνουν “πάταγο”.
Από τον Οκτώβριο του 2009 ξεκίνησαν οι έρευνες και σύμφωνα με όσα δημοσιεύει “Το Βήμα” το περιβόητο βαλιτσάκι παρακολουθήσεων της ΕΥΠ πρέπει να πήρε φωτιά, αφού οι αστυνομικοί υπέβαλαν 7.000 αιτήματα άρσης απορρήτου και μετά από χιλιάδες ώρες παρακολούθησης έγραψαν τουλάχιστον 150.000 σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών! Χιλιάδες είναι και οι ώρες διάρκειας των βίντεο παρακολούθησης, ενώ συνολικά η δικογραφία ξεπερνάει τις 200.000 σελίδες…

Οι βόμβες που ισοπέδωναν τα πάντα

Τώρα φαίνεται ότι φτάνουν οι αστυνομική στη διαλεύκανση 4 επιθέσεων με μεγάλες βόμβες σε καταστήματα. Σις 18 Αυγούστου 2010 σε καφετέρια της Πετρούπολης, στις 30 Οκτωβρίου σε νυχτερινό κέντρο της οδού Πέτρου Ράλλη, στις 2 Δεκεμβρίου σε κέντρο διασκέδασης στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στις 31 Δεκεμβρίου 2010 σε νυχτερινό κέντρο της οδού Λαγουμιτζή τοποθετήθηκαν βόμβες πολύ μεγάλης ισχύος.
Άλλη μια επίθεση φαίνεται ότι αποτράπηκε όχι σε τυχαίο έλεγχο όπως είχε διαρρεύσει τότε αλλά μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις 13 Δεκεμβρίου 2010, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νίκαια, όπου συνελήφθη ένας 44χρονος

Οι δολοφονίες

Μια σειρά δολοφονικών επιθέσεων μπήκε επίσης στο στόχαστρο των αστυνομικών καθώς φαίνεται ότι τα κυκλώματα της νύχτας έφταναν και σε δολοφονίες.
Θύματα ο Μπάμπης Λαζαρίδης, καθώς και τους Αλέξανδρο Κοσμόπουλο, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, Γερασιμο Μαυράκη και άλλους.

Από ποδόσφαιρο μέχρι μπουζούκια

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί υπάρχουν αναφορές για εκβιάσεις επιχειρηματιών, για ξυλοδαρμούς ιδιωτών ακόμη και για υποθέσεις που αφορούν διενέξεις αθλητικών παραγόντων! Ακόμη αποκαλύπτονται οι ηθικοί αυτουργοί πολλών εγκληματικών επιθέσεων όπως και οι ύποπτες σχέσεις ποινικών και ευυπόληπτων επιχειρηματιών. Επιπλέον αξιωματικοί αναφέρουν ότι λόγω αυτής της διαρκούς παρακολούθησης των νονών της νύχτας κατόρθωσαν να αποτρέψουν σειρά άλλων εγκληματικών επιθέσεων.

ΔΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι των εκτελέσεων Λαζαρίδη και Μαυράκη – Νέα στοιχεία για τον “πόλεμο” της νύχτας

Συνελήφθησαν και αστυνομικοί – Σε εξέλιξη επιχείρηση-μαμούθ της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση πρωτοφανούς κυκλώματος κακοποιών σε όλη την Ελλάδα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε