Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άρειος Πάγος: "Έκλεισε" ο φάκελος για την ύποπτη αποφυλάκιση που αποκάλυψε το NewsIt

Άρειος Πάγος: `Έκλεισε` ο φάκελος για την ύποπτη αποφυλάκιση που αποκάλυψε το NewsIt
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.12.2012 | 19:46
Πρώτη δημοσίευση: 03.12.2012 | 19:46

Για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει «κλείσει» ο φάκελος της αναζήτησης ευθυνών για την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που είχε συλληφθεί για τη συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεκρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011, που είχε αποκαλύψει το NewsIt.

Και αυτό γιατί η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο τόσο σε επίπεδο ποινικό όσο και σε πειθαρχικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, έχει ζητήσει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να συγκρίνει και να σταθμίσει τα στοιχεία των δύο πορισμάτων για την αποφυλάκιση του νεαρού ομογενή.

Για την επίμαχη αποφυλάκιση η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού, αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Μαρία Τρουπή, έχει συντάξει πόρισμα στο οποίο δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, αλλά απλώς διαπιστώνει μόνο αμέλεια σε δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όμως παράλληλη άτυπη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά και την άτυπη έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, έκρινε ότι δεν υπάρχει έδαφος για άλλες κινήσεις και πως από εδώ και στο εξής τον λόγο για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει η Εισαγγελία του Πειραιά και για τα πειθαρχικά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικό: Ύποπτη γκάφα των αρχών! Σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού - Άφησαν ελεύθερο αδίστακτο κακοποιό

 

Άφησαν ελεύθερο έναν δολοφόνο αλλά... κανείς δε φταίει!
    Διαδώστε αυτό το άρθρο