Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αρχιφύλακας… «μπουμπούκι» πιάστηκε στον Ασπρόπυργο

Αρχιφύλακας… «μπουμπούκι» πιάστηκε στον Ασπρόπυργο

Του είχαν αφαιρέσει την άδεια οπλοφορίας αλλά εκείνος είχε πάνω του την… Άρτα και τα Γιάννενα σε όπλα! Μαζί και έγγραφα που είχα πάρει παράνομα από την Υπηρεσία!

Ο πάνοπλος αρχιφύλακας, που υπηρετεί στο τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, συνελήφθη το Σάββατο στον Ασπρόπυργο μαζί με δυο πολίτες. Κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, υπεξαγωγή εγγράφων και υπεξαίρεση, καθώς και παράβαση καθήκοντος.

Τον συνέλαβαν μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Βρέθηκαν τέσσερα όπλα, που κατείχε παράνομα, καθώς και έγγραφα που είχε αφαιρέσει από την υπηρεσία του.

Η Υγειονομική Υπηρεσία της αστυνομίας του είχε απαγορεύσει να οπλοφορεί. Αλλά οι άνδρες της ΔΙΑΣ βρήκαν στην κατοχή του όχι μόνο το υπηρεσιακό και ένα ιδιωτικό πιστόλι που του είχε απαγορευτεί να έχει μαζί του και τα οποία είχε παράνομα πάρει από το αστυνομικό τμήμα, αλλά και ένα περίστροφο και ένα πιστόλι. Ερευνάται το πώς αυτά βρέθηκαν στην κατοχή του.

Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν επίσης ένα μαχαίρι, 51 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα usb, μια ταυτότητα που ανήκει σε πρόσωπο που έχει πεθάνει αλλά τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με του αστυνομικού, καθώς και δυο υπηρεσιακά έγγραφα και τρεις βεβαιώσεις για υποδίκους οι οποίοι έπρεπε να δίνουν το “παρών” στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά και ο αστυνομικός τα είχε πάρει κρυφά.

Ο ένας από τους δύο, 46 ετών, βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο την ώρα της σύλληψης, ενώ το δεύτερο άτομο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο είναι ένας 47χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 147 κροτίδες.

Έρευνα έγινα και στο σπίτι του αστυνομικού, όπου βρέθηκαν επιπλέον ένα κυνηγετικό δίκαννο και 20 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ενώ στο σπίτι του 46χρονου υπόδικου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 26 φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε