Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι μνήμες της στυγερής δολοφονίας του 85χρόνου συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, το βράδυ της 5ης προς 6ης Δεκεμβρίου 2014 στο διαμέρισμα του στην οδό Ζακύνθου 3 στη Κυψέλη αναβίωσαν χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου της Αθήνας.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται ο 27χρόνος, Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρόνος, Κοσμίν Γκαϊτάν, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα βαρύτατα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας. Οι δύο κατηγορούμενοι στην έναρξη της δικής αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως πως δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα.

Ο 27χρόνος Ρουμάνος ο οποίος φέρεται να είχε στενή σχέση με τον συγγραφέα υποστήριξε στην έναρξη της διαδικασίας: «Δε θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το σημείο να κάνω κάτι τέτοιο, κυρίως στον Μένη αλλά και σε κανέναν άλλο. Είμαι τόσο χρόνια στην Ελλάδα και ούτε κλέφτης είμαι ούτε αλήτης». Από την πλευρά του ο 30χρόνος συμπατριώτης του τόνισε: «Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο (σσ το θύμα). Είμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω κάνει τίποτα. Μόνο δούλεψα».

Κατά τη πρώτη ημέρα της δίκης εξετάστηκε από το δικαστήριο ο Θανάσης Φουσκαρίνης, φίλος και συνεργάτης του Μένη Κουμανταρέα και ο άνθρωπος που εντόπισε το άψυχο σώμα του στο διαμέρισμα της οδού Ζακύνθου. Ο μάρτυρας τόνισε πως εκείνο το βράδυ ο συγγραφέας του είπε ότι ανεβαίνει στο διαμέρισμα του για να πάρει το χάπι του που ξέχασε (σσ είχε προσβληθεί από καρκίνο) και θα επέστρεφε για να πιουν καφέ σε ζαχαροπλαστείο της Φωκίονος Νέγρη. Όταν καθυστέρησε αρκετά, ανησύχησε, ανέβηκε στη πολυκατοικία που διέμενε ο συγγραφές, ωστόσο, στα επίμονα χτυπήματα του δεν άνοιξε την πόρτα. Μετά από περίπου μία ώρα και αφού βρήκαν κλειδιά μαζί με τον εξ αγχιστείας ανηψιό του συγγραφέα μπήκαν στο διαμέρισμα και τον εντόπισαν νεκρό.

«Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά, στην κρεβατοκάμαρα, είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος, τα χέρια του χτυπημένα…» περιέγραψε ο μάρτυρας στο Δικαστήριο.

Ο φίλος του Μένη Κουμανταρέα δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από τον δικηγόρο υπεράσπισης του 27χρόνου Ρουμάνου, Αλέξη Κούγια, σχετικά με την ερωτική ζωή του συγγραφέα και τις σχέσεις του με νεαρούς άνδρες, ακόμη και ηλικίας 15 ετών, όπως ανέφερε ο δικηγόρος.Ο μάρτυρας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος με τον συγγραφέα είχαν μία στενή, ερωτική, σχέση και μάλιστα υποστήριξε ότι Μένης Κουμανταρέας τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό ήθελε να διακόψουν την επαφή τους διότι εκείνος τον έπαιρνε τηλέφωνο επανειλημμένα και του ζητούσε συνεχώς χρήματα.
Στο δικαστήριο δήλωσε πολιτική αγωγή η πρώτη εξαδέλφη του συγγραφέα ωστόσο δεν έγινε δεκτή η παράσταση μετά τις αντιρρήσεις που προέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας και Παναγιώτης Μπαλακτάρης.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιούνιο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε