Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αστυνομική επιχείρηση σε Βουλιαγμένη και Άλιμο για διακινητές κάνναβης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους (μεταφορά, αποθήκευση, εμπορία-διακίνηση) ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Το απόγευμα της 14ης Ιανουαρίου, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις Έλληνες ηλικίας 26, 29 και 70 ετών και δύο Αλβανοί ηλικίας 36 και 42 ετών.

Ειδικότερα, ο 26χρονος και ο 29χρονος εντοπίσθηκαν στην περιοχή της Βουλιαγμένης να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους ελέγξουν και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα και προσέκρουσαν σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Τελικά ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 κιλά και 50 γραμμάρια κάνναβης.

Ταυτόχρονα συνελήφθησαν στην περιοχή του Αλίμου ο 36χρονος και ο 42χρονος, οι οποίοι νωρίτερα είχαν προμηθεύσει τους προαναφερόμενους με την ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στο αυτοκίνητό τους.

Ακολούθησε έρευνα σε εξοχική κατοικία στην Γαλάζια Ακτή Αττικής, που την χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη της οργάνωσης, μέσα στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 59 κιλά και 110 γραμμάρια. Εκεί συνελήφθη και ο 70χρονος υπεύθυνος για την φύλαξη της αποθήκης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αντίστασης, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Από τις έρευνα σε σπίτια, χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 68.197,3 γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των 2.040 ευρώ
Ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο
Μία ζυγαριά ακριβείας
Δεκαεπτά κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε