Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αστυνομικοί… ακατάλληλοι για όπλα! Αφαιρέθηκε ο οπλισμός από 300

Αστυνομικοί… ακατάλληλοι για όπλα! Αφαιρέθηκε ο οπλισμός από 300

Αφοπλισμός στο… ντιβάνι του ψυχολόγου! Ένας στους 40 αστυνομικούς κρίθηκε ακατάλληλος να έχει στην κατοχή του τον υπηρεσιακό οπλισμό του.

Η εξέταση των ένοπλων ενστόλων από ψυχολόγους θα έπρεπε να είναι καθημερινότητα για την αστυνομία, όπως τουλάχιστον συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη.

Στη χώρα μας θεσμοθετήθηκε ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Οι ψυχολόγοι θα έπρεπε να εξετάσουν το αστυνομικό προσωπικό και να αποφανθούν αν κρίνονται ως ικανοί ή μη για οπλοκατοχή.

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε και μόλις το ¼ του αστυνομικού προσωπικού έχει περάσει από το… ανάκλιντρο του ψυχολόγου.

Ακόμη και έτσι όμως τα αριθμητικά δεδομένα σοκάρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, από το 2009, που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έως σήμερα, 12.000 αστυνομικοί πέρασαν από τις εξιδικευμένες επιστημονικές επιτροπές.

Τουλάχιστον 300 δεν έπεισαν τα μέλη αυτών των επιτροπών για την ικανότητά τους να οπλοφορούν. Οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι που τους εξέτασαν αποφάνθηκαν πως πρέπει να τους αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός. Οι… 300 αφοπλίστηκαν!

Διαβάστε επίσης:

Πύργος: Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ξημερώματα από έκρηξη με γκαζάκια! ΦΩΤΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε