Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αστυνομικοί-μαφιόζοι θησαύριζαν, κάλυπταν και οργάνωναν το εμπόριο ναρκωτικών – Φωτό!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στους 35 ανέρχονται οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπλοκή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια γιγαντιαίας επιχείρησης που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και το Αγρίνιο.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 33χρονος αξιωματικός και δύο 49χρονοι αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. καθώς επίσης δύο από τα τρία φερόμενα ως «ηγετικά» στελέχη του πολυμελούς κυκλώματος, που είναι αλβανικής καταγωγής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 57 άτομα, ανάμεσα στους οποίους άλλους τέσσερις αστυνομικούς -δύο αξιωματικοί, ένας αρχιφύλακας κι ένας υπαρχιφύλακας- που κατηγορούνται κατά περίπτωση για συνέργεια σε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση καθήκοντος, αλλά και πέντε έγκλειστους σε διάφορες φυλακές της χώρας. Από το σύνολο των κατηγορουμένων, οι 43 φέρονται ως ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 14 ως συνεργοί.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των επτά αστυνομικών, που εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξάρθρωσε χθες η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, οι τρεις συλληφθέντες, ένας Αξιωματικός και δύο Αρχιφύλακες τέθηκαν ήδη σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Οι υπόλοιποι τέσσερις, δυο Αξιωματικοί, ένας Αρχιφύλακας και ένας Υπαρχιφύλακας, μετακινήθηκαν άμεσα σε άλλες Υπηρεσίες και στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας αναμένεται η τελική απόφαση για την περαιτέρω υπηρεσιακή τους κατάσταση, σε συνδυασμό με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.  

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στη δράση του πολυμελούς κυκλώματος περιλαμβάνονται πωλήσεις μεγάλων ποσοτήτων χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης, σκηνοθετημένες συλλήψεις με ανταλλάγματα ποσότητες ναρκωτικών και εξαγορά ελαφρυντικών αντί μεγάλων χρηματικών ποσών.

Οι έρευνες για την εξάρθρωση της οργάνωσης ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των μελών της, χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο «κοριό» της ΕΥΠ. Η παγίδευση των κινητών τηλεφώνων των τριών Αλβανών, φερόμενων ως αρχηγών της οργάνωσης, αποκάλυψε τις «συναλλαγές» με τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Από την απομαγνητοφώνηση των εκατοντάδων τηλεφωνικών συνομιλιών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αστυνομικοί όχι μόνο βοηθούσαν τη δράση των εμπόρων, καλύπτοντας τις παράνομες δραστηριότητές τους και παρέχοντας προστασία στη μεταφορά των ναρκωτικών, αλλά -σε κάποιες περιπτώσεις- «δωρίζοντας» ακόμη και ποσότητες ναρκωτικών απ’ αυτές που είχαν κατασχέσει, αξιοποιώντας νωρίτερα πληροφορίες των κακοποιών.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Επιπλέον, οι αστυνομικοί εμφανίζονται να συμμετέχουν σε «αλισβερίσι» με τους κακοποιούς, στους οποίους έδιναν «μίζες» προκειμένου να «φορτώσουν» σε τρίτα πρόσωπα ποσότητες ναρκωτικών οι οποίοι και συλλαμβάνονταν. Στη συνέχεια «πιστώνονταν» τις πληροφορίες έγκλειστοι των φυλακών, από τους οποίους οι αστυνομικοί είχαν εισπράξει χρήματα, και μ’ αυτόν τον τρόπο αποσπούσαν ελαφρυντικά από τα δικαστήρια, αφού εμφανίζονταν να καταδίδουν κυκλώματα ναρκωτικών.

Κατά την επιχείρηση σε σπίτια των συλληφθέντων σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 37.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζών, συναλλαγματικές μεγάλων χρηματικών ποσών, τρία πιστόλια, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου, ποσότητες ναρκωτικών κ.ά.

Οι 35 συλληφθέντες οδηγήθηκαν νωρίς το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες. Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα:Τους έβλεπε δεμένος σε δέντρο να βιάζουν την κοπέλα του!

Αχαϊα: Τις φωτογραφίες του ψηλού και του κοντού που βιάζουν έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ!

Γρεβενά:Έκλεισαν σε ειδικό θάλαμο των φυλακών τον ”δράκο της Ξάνθης”!

Χανιά:Τι είδους ντελίβερι φαντάζεστε πως έκανε μπαρ σε εκλεκτούς πελάτες;

Εύβοια: ”Λύγισε” νεαρός επιχειρηματίας – Θρήνος λίγο πριν την έλευση του 2013!

Θεσσαλονίκη: Έστησαν ενέδρες σε παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα!

Κρήτη:Οι Γερμανοί που… είναι φίλοι μας και ραβδίζουν τις ελιές μας!


Πάτρα: Σταμάτησαν το σεξ για έλεγχο – Σκηνές απείρου κάλλους στο παλιό λιμεναρχείο!

Κρήτη: Το τελευταίο ρεκόρ Γκίνες της χρονιάς – Δείτε βίντεο!

Ρόδος:Όλα τα λεφτά… λουλούδια – ”Ο βασιλιάς της νύχτας” αποκαλύπτεται…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε